Šašlykų marinavimas su obuoliais

Šašlykų marinavimas su obuoliais

5 (12 įvertinimai)

3

Porcijos

19 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Kiaulieną obuolių marinate reikia marinuoti mažiausiai 12 valandų. Jei laikas leidžia, palaikykite dieną. Šašlykai bus sultingi ir kvepiantys. Ingredientų kokybė, žinoma, turi įtakos ir patiekalo kokybei. Su sodo obuoliais patiekalas bus daug aromatingesnis.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Kiauliena
    1,2 kg
  • Obuoliai
    400 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Citrina
    1/2 gabalo (vidutinio dydžio)
  • Česnakai
    2~4 gvazdikėliai
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirų mišinys
    pagal skonį
  • Kaip pagaminti

  • Nuotrauka
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Nuotrauka
    2. Kiaulieną nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite degtukų dėžutės dydžio gabalėliais. Perkelkite į dubenį.
  • Nuotrauka
    3. Nulupkite svogūną. Iš obuolių išimkite sėklas, supjaustykite skiltelėmis. Viską perkelkite į virtuvini kombainą.
  • Nuotrauka
    4. Svogūnus ir obuolius supjaustykite iki smulkių gabalėlių.
  • Nuotrauka
    5. Į mėsą supilkite obuolius ir svogūnus. Išspauskite citrinos sultis, suberkite pipirų mišinį, smulkintą česnaką.
  • Nuotrauka
    6. Viską gerai išmaišykite. Paspauskite delnais, kad išsiskirtų sultys. Uždėkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 12 valandų, daugiausiai dieną. Kuo ilgiau mėsai bus leista stovėti, tuo ji bus minkštesnė.
  • Nuotrauka
    7. Prieš kepdami mėsą, išimkite ją 20 minučių prieš kepimą. Įpilkite druskos, išmaišykite.
  • Nuotrauka
    8. Kepkite apie 20 minučių, retkarčiais pavartydami.
  • Nuotrauka
    9. Patiekite karštą.
  • Nuotrauka
    10. Skanaus! Nepamirškite išsakyti savo nuomonės recepto komentaruose.
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
  • Rekomenduojami receptai