Pomidorų pasta žiemai
5 (7 įvertinimai)
1 Porcija
19 val.
Apie receptą
Jei turite daug prinokusių, mėsingų pomidorų ir nežinote, ką daryti, pasigaminkite pomidorų pastos žiemai. Juk daug skaniau nei parduotuvėje. Pomidorai pomidorų pastai turi būti tankūs, gerai prinokę. Jie neturi būti pažeisti arba turėti gedimo požymių. Jei pomidorai vis dar vandeningi, prieš trindami galite nupilti skysčio perteklių ir panaudoti kitiems patiekalams. Geriausia jį išdėlioti į mažus stiklainius, kad kuo greičiau sunaudotų.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai3 kilogramai
-
Svogūnai200 gramų
-
Actas 6%100 mililitrų
-
Cukrus100 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Vanduo50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus pomidorų pastai gaminti.
-
2. Kruopščiai nuplaukite pomidorus ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti. Supjaustykite griežinėliais.
-
Reklama
-
3. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais, suberkite į pjaustytus pomidorus.
-
4. Į puodą supilkite vandenį ir suberkite pjaustytas daržoves. Virkite daržoves ant vidutinės ugnies 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Išvirtas daržoves pertrinkite per sietelį.
-
6. Į tyrę suberkite druską, cukrų ir ant silpnos ugnies virkite pomidorų tyrę, maišydami ir žiūrėdami, kad nesudegtų, iki norimo tirštumo. Tyrės reikėtų sumažėti apie 2,5 karto. Supilkite actą, išmaišykite ir užvirinkite. Karštą tyrę išdėliokite į sterilizuotus stiklainius, susukite ir apvyniokite aukštyn kojomis, kol visiškai atvės.
-
Reklama
-
7. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (7 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama