Levandų zefyrai
  • Porcijos: 12
    Gaminimo laikas: 2 val.

Levandų zefyrai

Levandų zefyrai yra bene „egzotiškiausi“, kokius esu gaminusi. Tai levandų spalvos ir skonio zefyrai. Paruošimas yra labai paprastas, o zefyrai labai skanūs!

  • Reikalingi ingridientai:

  • Obuoliai
    450~500 gramų
  • Kiaušinio baltymas
    1 vnt
  • Cukrus
    250 gramų (cukraus sirupui)
  • Džiovintos levandų gėlės
    1 žiupsnelis
  • Agaras
    7 gramai
  • Vanduo
    100 mililitrų
  • Maistiniai violetiniai dažai
    1 lašas
  • Cukraus milteliai
    2~3 šaukštai (zefyrų pabarstymui)
  • Kaip pagaminti

    Levandų zefyrai
  • 1.
    Nuotrauka
    Paruoškite savo ingredientus.
  • 2.
    Nuotrauka
    Nuplaukite obuolius, nulupkite juos, kepkite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kol suminkštės. Kepimo laikas priklauso nuo obuolių veislės ir orkaitės.
  • 3.
    Nuotrauka
    Susmulkinkite levandų žiedus.
  • 4.
    Nuotrauka
    Supilkite į 100 ml vandens agaro ir sumaišykite, leiskite jam pakaisti apie 15-20 minučių.
  • 5.
    Nuotrauka
    Keptus obuolius sutrinkite į košę.
  • 6.
    Nuotrauka
    Pertrinkite obuolius per sietą, jums reikia 170 gramų tyrės.
  • 7.
    Nuotrauka
    Kiaušinio baltymą išplakite iki purumo, į kiaušinio baltymą įpilkite obuolių tyrės, vėl išplakite su tyrele.
  • 8.
    Nuotrauka
    Ant ugnies uždėkite puodą su cukrumi, vandeniu ir agaru, suberkite smulkintas levandų gėles, užvirkite, pavirkite 2 minutes.
  • 9.
    Nuotrauka
    Nukelkite cukraus sirupą nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite (2–3 minutes).
  • 10.
    Nuotrauka
    Nuolat plakant iš lėto pilame į baltymų-obuolių masę cukraus sirupą.
  • 11.
    Nuotrauka
    Plakite zefyro masę, kol sutirštės, kai tik maišytuvo šluotelė ant zefyro masės palieka aiškias reljefo žymes, perkelkite ją į konditerinį maišelį.
  • 12.
    Nuotrauka
    Naudodami konditerinį maišelį darykite zefyrus ant kepimo popieriaus. Zefyro sustingimo laikas priklauso nuo agaro kokybės, mano zefyrai pradėjo stingti iškart po zefyro suformavimo.
  • 13.
    Nuotrauka
    Sudėkite zefyrus poromis, pabarstykite cukraus milteliais ir galėsite mėgautis išskirtiniu skanėstu, skanaus!


Įvertinkite receptą
5 (10)

Komentarai (0)

Rašyti komentarą