Levandų zefyrai

Levandų zefyrai

5 (1 įvertinimai)

12

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Levandų zefyrai yra bene „egzotiškiausi“, kokius esu gaminusi. Tai levandų spalvos ir skonio zefyrai. Paruošimas yra labai paprastas, o zefyrai labai skanūs!

Receptai pagal ingridientus: # Vaisiai
  • Reikalingi ingridientai:

  • Obuoliai
    450~500 gramų
  • Kiaušinio baltymas
    1 vnt
  • Cukrus
    250 gramų (cukraus sirupui)
  • Džiovintos levandų gėlės
    1 žiupsnelis
  • Agaras
    7 gramai
  • Vanduo
    100 mililitrų
  • Maistiniai violetiniai dažai
    1 lašas
  • Cukraus milteliai
    2~3 šaukštai (zefyrų pabarstymui)
  • Kaip pagaminti

  • Levandų zefyrai
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Levandų zefyrai
    2. Nuplaukite obuolius, nulupkite juos, kepkite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kol suminkštės. Kepimo laikas priklauso nuo obuolių veislės ir orkaitės.
  • Levandų zefyrai
    3. Susmulkinkite levandų žiedus.
  • Levandų zefyrai
    4. Supilkite į 100 ml vandens agaro ir sumaišykite, leiskite jam pakaisti apie 15-20 minučių.
  • Levandų zefyrai
    5. Keptus obuolius sutrinkite į košę.
  • Levandų zefyrai
    6. Pertrinkite obuolius per sietą, jums reikia 170 gramų tyrės.
  • Levandų zefyrai
    7. Kiaušinio baltymą išplakite iki purumo, į kiaušinio baltymą įpilkite obuolių tyrės, vėl išplakite su tyrele.
  • Levandų zefyrai
    8. Ant ugnies uždėkite puodą su cukrumi, vandeniu ir agaru, suberkite smulkintas levandų gėles, užvirkite, pavirkite 2 minutes.
  • Levandų zefyrai
    9. Nukelkite cukraus sirupą nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite (2–3 minutes).
  • Levandų zefyrai
    10. Nuolat plakant iš lėto pilame į baltymų-obuolių masę cukraus sirupą.
  • Levandų zefyrai
    11. Plakite zefyro masę, kol sutirštės, kai tik maišytuvo šluotelė ant zefyro masės palieka aiškias reljefo žymes, perkelkite ją į konditerinį maišelį.
  • Levandų zefyrai
    12. Naudodami konditerinį maišelį darykite zefyrus ant kepimo popieriaus. Zefyro sustingimo laikas priklauso nuo agaro kokybės, mano zefyrai pradėjo stingti iškart po zefyro suformavimo.
  • Levandų zefyrai
    13. Sudėkite zefyrus poromis, pabarstykite cukraus milteliais ir galėsite mėgautis išskirtiniu skanėstu, skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
  • Jums taip pat gali patikti:
Rekomenduojami receptai