Pomidorų ir slyvų kečupas
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Kečupų jau seniai nepirkau parduotuvėse, nes man labiau patinka naminiai, pavyzdžiui, pomidorų ir slyvų kečupas. Padažas aštrus, pikantiško skonio, tinka prie žuvies ir mėsos. Dalinamės receptu! Pagaminti pomidorų kečupą su slyvomis labai paprasta, peržiūrėkite nuoseklias rekomendacijas ir jų laikykitės. Pridėkite savo prieskonių pagal skonį ir gaukite visiškai kitokį unikalų skonį.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai1 kilogramas
-
Slyvos600~700 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Druska0,75 šaukšto
-
Cukrus100 gramų
-
Čili pipirai1~2 vnt (neprivaloma)
-
Lauro lapas1 vnt
-
Actas1 šaukštas
-
Česnakai5 skiltelės
-
Petražolės ir bazilikas30 gramų
-
Pipirų mišinys0.5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Supjaustytus pomidorus sudėkite į puodą storu dugnu.
-
Reklama
-
3. Slyvas nulupkite ir sudėkite į pomidorus.
-
4. Suberkite svogūną ir smulkiai pjaustytą čili pipirą, padėkite ant ugnies.
-
Reklama
-
5. Kai tik pasirodys sultys ir masė šiek tiek nusės, sutrinkite panardintu trintuvu.
-
6. Masę perkoškite per sietelį.
-
Reklama
-
7. Puodą su kečupu dėkite ant ugnies, įberkite druskos, cukraus, pipirų, lauro lapą ir virkite masę, kol sutirštės ant silpnos ugnies, 30-40 min.
-
8. Susmulkinkite petražoles ir baziliką.
-
Reklama
-
9. Česnaką sutarkuokite.
-
10. Įdėkite česnaką ir žoleles maždaug 10 minučių, kol kečupas bus paruoštas.
-
Reklama
-
11. Jei ruošiate kečupą žiemai, paruoškite stiklainius, kuriuos reikia sterilizuoti virš verdančio vandens arba orkaitėje.
-
12. Išdėliokite kečupą saugojimui sterilizuotuose stiklainiuose, o likučius galėsite paragauti. Kečupas gavosi kvapnus, skanus, pikantiško aštrumo, tinkantis prie žuvies ir mėsos.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama