Mėlynių ir obuolių uogienė

Mėlynių ir obuolių uogienė

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
19 val.

Apie receptą

Mėlynės ir obuoliai puikiai papildo vienas kitą, ypač uogienėje. Uogos suteikia nuostabią spalvą, o obuoliai suteikia skonį ir tekstūrą. Jei mėlynes norite nuplauti prieš verdami uogienę, būtinai nusausinkite uogas. Obuoliai geriausiai tinka kieti ir rūgštūs. Paruoštą uogienę galima išdėlioti į stiklainius karštus arba visiškai atvėsusius, tačiau stiklainiai turi būti sterilizuoti ir visiškai sausi. Jei uogienę išdėliosite karštą, būtinai ją apverskite ir palikite taip, kol visiškai atvės.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėlynės
    400 gramų
  • Obuoliai
    400 gramų
  • Cukrus
    800 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mėlynes išrūšiuokite, pašalindami šiukšles, lapus ir sugedusias uogas, supilkite į puodą.
    1. Mėlynes išrūšiuokite, pašalindami šiukšles, lapus ir sugedusias uogas, supilkite į puodą.
  • Nuplaukite obuolius ir pašalinkite šerdį. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į puodą su uogomis.
    2. Nuplaukite obuolius ir pašalinkite šerdį. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į puodą su uogomis.
  • Reklama
  • Obuolius ir uogas supilti apipilti cukrumi, išmaišyti ir leisti pastovėti 2-3 valandas, kad išsiskirtų sultys.
    3. Obuolius ir uogas supilti apipilti cukrumi, išmaišyti ir leisti pastovėti 2-3 valandas, kad išsiskirtų sultys.
  • Puodą su mėlynėmis ir obuoliais padėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes, nugriebdami putas....
    4. Puodą su mėlynėmis ir obuoliais padėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes, nugriebdami putas. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Uogienę virkite dar 30-40 minučių, priklausomai nuo norimos konsistencijos. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
    5. Uogienę virkite dar 30-40 minučių, priklausomai nuo norimos konsistencijos. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
  • Uogienę išdėliokite į švarius, sausus stiklainius ir uždarykite dangteliais.
    6. Uogienę išdėliokite į švarius, sausus stiklainius ir uždarykite dangteliais.
  • Reklama
  • Skanaus!
    7. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai