Mėlynių ir obuolių uogienė
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
19 val.
Apie receptą
Mėlynės ir obuoliai puikiai papildo vienas kitą, ypač uogienėje. Uogos suteikia nuostabią spalvą, o obuoliai suteikia skonį ir tekstūrą. Jei mėlynes norite nuplauti prieš verdami uogienę, būtinai nusausinkite uogas. Obuoliai geriausiai tinka kieti ir rūgštūs. Paruoštą uogienę galima išdėlioti į stiklainius karštus arba visiškai atvėsusius, tačiau stiklainiai turi būti sterilizuoti ir visiškai sausi. Jei uogienę išdėliosite karštą, būtinai ją apverskite ir palikite taip, kol visiškai atvės.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėlynės400 gramų
-
Obuoliai400 gramų
-
Cukrus800 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėlynes išrūšiuokite, pašalindami šiukšles, lapus ir sugedusias uogas, supilkite į puodą.
-
2. Nuplaukite obuolius ir pašalinkite šerdį. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į puodą su uogomis.
-
Reklama
-
3. Obuolius ir uogas supilti apipilti cukrumi, išmaišyti ir leisti pastovėti 2-3 valandas, kad išsiskirtų sultys.
-
4. Puodą su mėlynėmis ir obuoliais padėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes, nugriebdami putas. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
5. Uogienę virkite dar 30-40 minučių, priklausomai nuo norimos konsistencijos. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
-
6. Uogienę išdėliokite į švarius, sausus stiklainius ir uždarykite dangteliais.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama