Mėlynių ir obuolių uogienė

Mėlynių ir obuolių uogienė

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
19 val.

Apie receptą

Mėlynės ir obuoliai puikiai papildo vienas kitą, ypač uogienėje. Uogos suteikia nuostabią spalvą, o obuoliai suteikia skonį ir tekstūrą. Jei mėlynes norite nuplauti prieš verdami uogienę, būtinai nusausinkite uogas. Obuoliai geriausiai tinka kieti ir rūgštūs. Paruoštą uogienę galima išdėlioti į stiklainius karštus arba visiškai atvėsusius, tačiau stiklainiai turi būti sterilizuoti ir visiškai sausi. Jei uogienę išdėliosite karštą, būtinai ją apverskite ir palikite taip, kol visiškai atvės.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėlynės
    400 gramų
  • Obuoliai
    400 gramų
  • Cukrus
    800 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mėlynes išrūšiuokite, pašalindami šiukšles, lapus ir sugedusias uogas, supilkite į puodą.
    1. Mėlynes išrūšiuokite, pašalindami šiukšles, lapus ir sugedusias uogas, supilkite į puodą.
  • Nuplaukite obuolius ir pašalinkite šerdį. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į puodą su uogomis.
    2. Nuplaukite obuolius ir pašalinkite šerdį. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į puodą su uogomis.
  • Reklama
  • Obuolius ir uogas supilti apipilti cukrumi, išmaišyti ir leisti pastovėti 2-3 valandas, kad išsiskirtų sultys.
    3. Obuolius ir uogas supilti apipilti cukrumi, išmaišyti ir leisti pastovėti 2-3 valandas, kad išsiskirtų sultys.
  • Puodą su mėlynėmis ir obuoliais padėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes, nugriebdami putas....
    4. Puodą su mėlynėmis ir obuoliais padėkite ant vidutinės ugnies ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes, nugriebdami putas. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Uogienę virkite dar 30-40 minučių, priklausomai nuo norimos konsistencijos. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
    5. Uogienę virkite dar 30-40 minučių, priklausomai nuo norimos konsistencijos. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
  • Uogienę išdėliokite į švarius, sausus stiklainius ir uždarykite dangteliais.
    6. Uogienę išdėliokite į švarius, sausus stiklainius ir uždarykite dangteliais.
  • Reklama
  • Skanaus!
    7. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai