Raudonųjų serbentų uogienė

Raudonųjų serbentų uogienė

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
5 val.

Apie receptą

Stebėtinai aromatinga ir namuose lengvai paruošiama raudonųjų serbentų uogienė padės išsaugoti sveikus vasariškus vitaminus visą žiemą. Šią uogienę galite laikyti šaldytuve ir naudoti kaip priedą prie kepinių ir desertų arba tiesiog kaip sveiką skanėstą. Recepte nurodytas cukraus kiekis gali skirtis priklausomai nuo uogų rūgštingumo.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Raudonieji serbentai
    1 kilogramas
  • Cukrus
    1.5 kilogramo
Reklama
Gaminimo eiga
  • Geriau imkite gerai prinokusias uogas, tada jos bus ir saldesnės, ir sultingesnės. Jei uogos duoda mažai sulčių, galite įpilti šiek tiek ...
    1. Geriau imkite gerai prinokusias uogas, tada jos bus ir saldesnės, ir sultingesnės. Jei uogos duoda mažai sulčių, galite įpilti šiek tiek vandens (tačiau tai paskutinė priemonė).
  • Serbentus suberkite į gilų dubenį ir užpilkite vandeniu. Palaipsniui atskirkite šakas, sudėkite uogas į kiaurasamtį, kad pašalintumėte va...
    2. Serbentus suberkite į gilų dubenį ir užpilkite vandeniu. Palaipsniui atskirkite šakas, sudėkite uogas į kiaurasamtį, kad pašalintumėte vandens perteklių.
  • Reklama
  • Tada sudėkite juos į puodą ir padėkite ant ugnies. Uogas geriausia užvirti ant silpnos ugnies, kad jos palaipsniui įkaistų ir išleistų su...
    3. Tada sudėkite juos į puodą ir padėkite ant ugnies. Uogas geriausia užvirti ant silpnos ugnies, kad jos palaipsniui įkaistų ir išleistų sultis.
  • Tada suberkite cukrų. Tai geriau daryti 3-4 dozėmis, leidžiant palaipsniui ištirpti. Įdėjus paskutinę cukraus dozę, užvirkite ir nukelkit...
    4. Tada suberkite cukrų. Tai geriau daryti 3-4 dozėmis, leidžiant palaipsniui ištirpti. Įdėjus paskutinę cukraus dozę, užvirkite ir nukelkite nuo ugnies. Atvėsinkite apie porą valandų ir vėl uždėkite ant ugnies. Geriau kartoti šią procedūrą 3-4 kartus.
  • Reklama
  • Kai uogienė pasiekia norimą konsistenciją, ją reikia supilti į iš anksto sterilizuotus stiklainius ir uždengti nailoniniais dangteliais. ...
    5. Kai uogienė pasiekia norimą konsistenciją, ją reikia supilti į iš anksto sterilizuotus stiklainius ir uždengti nailoniniais dangteliais. Atvėsusią uogienę laikykite šaldytuve.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai