Pyragas Mergelės Marijos ašaros

Pyragas Mergelės Marijos ašaros

3.6 (3 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 15 min.

Apie receptą

Kai kurių rūšių pyragai gali lengvai pakeisti tortus. Jums tiesiog reikia pasirinkti tinkamą variantą, kuris nebūtų prastesnis pagal skonį. Ir radau tokį receptą: originalus, gražus ir labai skanus. Jums bus įdomu sužinoti, kaip pasigaminti pyragą „Mergelės Marijos ašaros“. Nežinau istorijos, iš kur kilo vardas. Jis susideda iš 4 sluoksnių: tešlos, varškės sluoksnio, obuolių įdaro ir morengo. Pyragas yra, saldaus ir rūgštaus derinys su oro pagalve. Visiems patiks!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    150 gramų
  • Grietinė
    150 gramų
  • Varškė
    450 gramų
  • Kiaušiniai
    8 vnt
  • Obuoliai
    4 vnt
  • Miltai
    1 stiklinė
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Manų kruopos
    4 šaukštai
  • Soda
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas
    1.5 arbatinio šaukštelio
  • Actas
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Atskirkite trynius nuo baltymų. 4 trynius sumaišyti su minkštu sviestu, miltais, grietine ir gesinta soda su actu.
    1. Atskirkite trynius nuo baltymų. 4 trynius sumaišyti su minkštu sviestu, miltais, grietine ir gesinta soda su actu.
  • Užmaišykite tirštą tešlą.
    2. Užmaišykite tirštą tešlą.
  • Reklama
  • Padarykite antrą sluoksnį. Likusius trynius sumaišykite su manų kruopomis, stikline cukraus, vaniliniu cukrumi ir varške. Išplakite mišinį.
    3. Padarykite antrą sluoksnį. Likusius trynius sumaišykite su manų kruopomis, stikline cukraus, vaniliniu cukrumi ir varške. Išplakite mišinį.
  • Kepimo formą patepkite trupučiu aliejaus. Į ją supilkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
    4. Kepimo formą patepkite trupučiu aliejaus. Į ją supilkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
  • Reklama
  • Tada ant tešlos paskleiskite varškės sluoksnį. Obuolius supjaustykite griežinėliais, dėkite ant varškės. Pabarstykite vaisius cinamoniniu...
    5. Tada ant tešlos paskleiskite varškės sluoksnį. Obuolius supjaustykite griežinėliais, dėkite ant varškės. Pabarstykite vaisius cinamoniniu cukrumi. Dėkite pyragą kepti 25 minutes 170 laipsnių.
  • Dabar pagaminkite morengą. Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki purumo. Uždėkite ant obuolių.
    6. Dabar pagaminkite morengą. Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki purumo. Uždėkite ant obuolių.
  • Reklama
  • Pyragą kepkite dar 25 minutes 160 laipsnių temperatūroje.
    7. Pyragą kepkite dar 25 minutes 160 laipsnių temperatūroje.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai