Pyragas Mergelės Marijos ašaros
3.6 (3 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val. 15 min.
Apie receptą
Kai kurių rūšių pyragai gali lengvai pakeisti tortus. Jums tiesiog reikia pasirinkti tinkamą variantą, kuris nebūtų prastesnis pagal skonį. Ir radau tokį receptą: originalus, gražus ir labai skanus. Jums bus įdomu sužinoti, kaip pasigaminti pyragą „Mergelės Marijos ašaros“. Nežinau istorijos, iš kur kilo vardas. Jis susideda iš 4 sluoksnių: tešlos, varškės sluoksnio, obuolių įdaro ir morengo. Pyragas yra, saldaus ir rūgštaus derinys su oro pagalve. Visiems patiks!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas150 gramų
-
Grietinė150 gramų
-
Varškė450 gramų
-
Kiaušiniai8 vnt
-
Obuoliai4 vnt
-
Miltai1 stiklinė
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Manų kruopos4 šaukštai
-
Soda0.5 arbatinio šaukštelio
-
Cinamonas1.5 arbatinio šaukštelio
-
Actas1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Atskirkite trynius nuo baltymų. 4 trynius sumaišyti su minkštu sviestu, miltais, grietine ir gesinta soda su actu.
-
2. Užmaišykite tirštą tešlą.
-
Reklama
-
3. Padarykite antrą sluoksnį. Likusius trynius sumaišykite su manų kruopomis, stikline cukraus, vaniliniu cukrumi ir varške. Išplakite mišinį.
-
4. Kepimo formą patepkite trupučiu aliejaus. Į ją supilkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
-
Reklama
-
5. Tada ant tešlos paskleiskite varškės sluoksnį. Obuolius supjaustykite griežinėliais, dėkite ant varškės. Pabarstykite vaisius cinamoniniu cukrumi. Dėkite pyragą kepti 25 minutes 170 laipsnių.
-
6. Dabar pagaminkite morengą. Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki purumo. Uždėkite ant obuolių.
-
Reklama
-
7. Pyragą kepkite dar 25 minutes 160 laipsnių temperatūroje.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama