Purūs žagarėliai
5 (1 įvertinimai)
30 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Purių žagarėlių receptas, gali išgąsdinti nepatyrusią šeimininkę, tačiau baimintis neverta. Savo struktūra tai yra paprastos spurgos. Žagarėliai – pelningas, nebrangus ir labai praktiškas kepinys, jų gaunasi labai daug, tad galima kepti didelei kompanijai. Šie žagarėliai yra tradicinis skanėstas, ir dabar galime jais mėgautis ir mes.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kefyras0.5 litro
-
Miltai1 kilogramas (apytiksliai)
-
Grietinė300 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Druska1 šaukštelis
-
Granuliuotas cukrus1 šaukštas
-
Cukraus pudrapagal skonį
-
Saulėgrąžų aliejuspagal poreikį
-
Sausos mielės1 šaukštelis
-
Kepimo milteliai15 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Į dubenį supilkite kefyrą, supilkite grietinę ir įmuškite kiaušinį, 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus, išmaišykite.
-
2. Suberkite sausas mieles, druską ir granuliuotą cukrų, išmaišykite ir palikite 3 min.
-
Reklama
-
3. Miltus (900 gramų) sumaišyti su kepimo milteliais, į dubenį su skystais ingredientais persijoti sausus ingredientus, gerai išmaišyti.
-
4. Stalviršį pabarstykite miltais, išdėliokite tešlą, minkykite taip, kad neliptų prie rankų, tačiau nepripilkite per daug miltų. Palikite tešlą 1 valandai "pailsėti".
-
Reklama
-
5. Pailsėjusią tešlą dėkite ant stalo su miltais ir iškočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį.
-
6. Sluoksnį supjaustykite vienodais stačiakampiais, centre padarykite pjūvį, per kurį paskui perkiškite kraštus.
-
Reklama
-
7. Įkaitinkite keptuvę su dideliu kiekiu augalinio aliejaus ir ant vidutinės ugnies apkepkite žagarėlius.
-
8. Žagarėlius dėkite į puodą, pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama