Purūs žagarėliai

Purūs žagarėliai

5 (1 įvertinimai)

30 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Purių žagarėlių receptas, gali išgąsdinti nepatyrusią šeimininkę, tačiau baimintis neverta. Savo struktūra tai yra paprastos spurgos. Žagarėliai – pelningas, nebrangus ir labai praktiškas kepinys, jų gaunasi labai daug, tad galima kepti didelei kompanijai. Šie žagarėliai yra tradicinis skanėstas, ir dabar galime jais mėgautis ir mes.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kefyras
    0.5 litro
  • Miltai
    1 kilogramas (apytiksliai)
  • Grietinė
    300 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Druska
    1 šaukštelis
  • Granuliuotas cukrus
    1 šaukštas
  • Cukraus pudra
    pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus
    pagal poreikį
  • Sausos mielės
    1 šaukštelis
  • Kepimo milteliai
    15 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Į dubenį supilkite kefyrą, supilkite grietinę ir įmuškite kiaušinį, 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus, išmaišykite.
    1. Į dubenį supilkite kefyrą, supilkite grietinę ir įmuškite kiaušinį, 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus, išmaišykite.
  • Suberkite sausas mieles, druską ir granuliuotą cukrų, išmaišykite ir palikite 3 min.
    2. Suberkite sausas mieles, druską ir granuliuotą cukrų, išmaišykite ir palikite 3 min.
  • Reklama
  • Miltus (900 gramų) sumaišyti su kepimo milteliais, į dubenį su skystais ingredientais persijoti sausus ingredientus, gerai išmaišyti.
    3. Miltus (900 gramų) sumaišyti su kepimo milteliais, į dubenį su skystais ingredientais persijoti sausus ingredientus, gerai išmaišyti.
  • Stalviršį pabarstykite miltais, išdėliokite tešlą, minkykite taip, kad neliptų prie rankų, tačiau nepripilkite per daug miltų. Palikite t...
    4. Stalviršį pabarstykite miltais, išdėliokite tešlą, minkykite taip, kad neliptų prie rankų, tačiau nepripilkite per daug miltų. Palikite tešlą 1 valandai "pailsėti".
  • Reklama
  • Pailsėjusią tešlą dėkite ant stalo su miltais ir iškočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį.
    5. Pailsėjusią tešlą dėkite ant stalo su miltais ir iškočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį.
  • Sluoksnį supjaustykite vienodais stačiakampiais, centre padarykite pjūvį, per kurį paskui perkiškite kraštus.
    6. Sluoksnį supjaustykite vienodais stačiakampiais, centre padarykite pjūvį, per kurį paskui perkiškite kraštus.
  • Reklama
  • Įkaitinkite keptuvę su dideliu kiekiu augalinio aliejaus ir ant vidutinės ugnies apkepkite žagarėlius.
    7. Įkaitinkite keptuvę su dideliu kiekiu augalinio aliejaus ir ant vidutinės ugnies apkepkite žagarėlius.
  • Žagarėlius dėkite į puodą, pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite!
    8. Žagarėlius dėkite į puodą, pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai