Profiteroliai su ledais
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Nedaug žmonių atsisako profiterolio pyragėlių. Bandeles su kremu mėgsta visi be išimties. Yra daug šio deserto variantų. Siūlau receptą profiterolių su ledais. Plombyro kremas turi subtilią tekstūrą. Puikiai dera su varškės tešla. Kad desertas patiktų skoniu, prieš maišydami kremą būtinai atvėsinkite, o tada pyragėlius laikykite šaldytuve.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo180 mililitrų (tešlai)
-
Kiaušiniai4 vnt (3 vnt.
-
Sviestas70 gramų
-
Kvietiniai miltai130 gramų (+ 2 šaukštai ktrmui)
-
Grietinėlė 35%200 mililitrų (kremui)
-
Cukrus100 gramų
-
Pienas300 mililitrų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cukraus pudra50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Paruoškite kreminę tešlą. Supilkite vandenį į puodą. Įdėkite sviestą ir žiupsnelį druskos. Uždėkite ant ugnies, pakaitinkite iki užvirimo.
-
Reklama
-
3. Nukelkite nuo ugnies, suberkite miltus ir iš karto išmaišykite. Grįžkite ant ugnies, maišydami palaikykite minutę.
-
4. Išvirusią tešlą nukelkite nuo ugnies. Įdėkite po vieną kiaušinį. Kiekvieną kartą gerai išplakite mikseriu.
-
Reklama
-
5. Paruošta tešla turi būti lygi, vienalytė, klampi, bet nebėganti.
-
6. Paimkite kepimo skardą, uždenkite kepimo popieriumi. Atstumais vienas nuo kito išspauskite mažas bandeles. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30 minučių.
-
Reklama
-
7. Kol kepa profiteroliai, paruoškite kremą. Dubenyje sumaišykite 100 ml. pieno su kiaušiniu ir miltais.
-
8. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
-
Reklama
-
9. Puode sumaišykite likusį pieną ir cukrų. Užvirinkite, plona srovele supilkite kiaušinių-miltų mišinį.
-
10. Virkite, nuolat maišydami, ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Kai tik kremas pradeda virti, nuimkite nuo ugnies, uždenkite ir atvėsinkite.
-
Reklama
-
11. Pasibaigus laikui, išimkite bandeles iš orkaitės. Jos turėtų būti auksinės spalvos. Atvėsinkite.
-
12. Paruoškite ledus. Atšaldytą grietinėlę išplakti su cukraus pudra į purią, stabilią masę.
-
13. Į grietinėlę sudėkite gerai atšaldytą kremą.
-
Reklama
-
14. Grietinėlę plakite mikseriu iki vientisos masės. Atvėsinkite.
-
15. Užpildykite tuščias vietas kremu. Įdėkite pyragus į šaldiklį 20 minučių. Tada patiekite prie stalo.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama