Prancūziška žirnių sriuba
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Klasikinis prancūziškos žirnių sriubos gaminimo receptas. Žirnių sriuba yra tradicinis patiekalas daugelyje Vakarų ir Rytų Europos šalių. Ypač populiari Vokietijoje, Prancūzijoje ir Nyderlanduose. Išbandykite šią nuostabią prancūzišką žirnių sriubą - receptas pateiktas gana išsamiai, žingsnis po žingsnio su nuotraukomis.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žirniai1 kilogramas
-
Kumpis1~2 vnt
-
Blauzdikaulis su trupučiu mėsos1 vnt
-
Morkos4 vnt
-
Bulvės10 vnt
-
Salierai1 vnt
-
Poras1 vnt
-
Česnakas3 skiltelės
-
Svogūnai2 vnt
-
Lauro lapai2 vnt
-
Gvazdikėliai2 vnt
-
Šviežios žolelės1 saujelė
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Susiriškite žoleles į ryšulėlį. -
2. Žirnius pamirkykite bent 90 minučių, o dar geriau - per naktį. Keiskite vandenį, kai jis drumstas. -
Reklama
-
3. Nupilkite vandenį. -
4. Nulupkite ir supjaustykite morkas... -
Reklama
-
5. ... salierus... -
6. ... ir bulves. -
Reklama
-
7. Nulupkite svogūnus ir česnaką. Vienam svogūnui pririškite 2 lauro lapus gvazdikėliais (jo nekapokite). Supjaustykite porą. -
8. Susmulkinkite česnaką. -
Reklama
-
9. Kepimo puode nedideliu kiekiu aliejaus apkepinkite svogūnus ir porus iki minkštumo. -
10. Įdėkite supjaustytas daržoves. -
Reklama
-
11. Ir gerai išmaišykite. -
12. Įpilkite vandens. -
13. Nuplaukite pamirkytus žirnius, nupilkite vandenį ir... -
Reklama
-
14. ... sudėkite į sriubą. -
15. Įdėkite svogūną ir kumpį (jei reikia, kumpį supjaustykite, bet neardykite kaulo, nes kaulo sultys gali sugadinti skonį). Įdėkite žoleles. -
16. Įpilkite dar vandens, kad daržovės pradėtų plaukioti. Nustatykite vidutinę kaitrą, kad sriuba lėtai užvirtų. Nuolat nugriebkite atsiradusias putas. Kai visos putos pašalintos, užvirinkite ir sumažinkite ugnį, virkite 2 valandas. -
17. Iš sriubos išimkite svogūną ir žoleles. -
18. Tada - kaulą... -
19. ... ir šlaunies kaulą. -
20. Mikseriu (arba rankiniu blenderiu) sutrinkite daržoves sriuboje. -
21. Dabar pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite šiek tiek žolelių ir išmaišykite. -
22. Patiekite lėkštėse, įdėkite kumpio gabalėlius ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















