Polakas orkaitėje

Polakas orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Pasilepinkite gardžia, burnoje tirpstančia žuvimi, kepta orkaitėje su daržovėmis ir grietine. Patiekalas pakankamai paprastas kiekvienai dienai ir gana originalus bei ryškus šventinei vakarienei. Žiūrėkite receptą! Joje mažai kaulų, o pati mėsa labai skani, gali būti šiek tiek žalsva arba gelsva. Dažniausiai ši žuvis parduodama šaldyta, todėl prieš gaminant reikia atitirpinti ir nuplauti. Pažiūrėkite, kaip pasigaminti polaką orkaitėje. Į žuvį galite įdėti ir pomidorų, tada patiekalas bus dar sultingesnis.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    4~5 vnt
  • Svogūnai
    1~2 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Citrina
    1 vnt
  • Sūris
    100 gramų
  • Grietinė
    3~4 šaukštai
  • Žalumynai
    pagal skonį
  • Džiovintos žolelės
    1 šaukštelis
  • Druska
    1 šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    2~3 šaukštai
  • Vanduo
    0,75 stiklinės
  • Polakas
    500~700 gramų
  • Riešutų prieskoniai
    1 šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite į kepimo indą.
    2. Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite į kepimo indą.
  • Reklama
  • Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite ant morkų.
    3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite ant morkų.
  • Bulves supjaustykite vidutinio storio griežinėliais ir sudėkite ant svogūno. Pabarstykite druskos ir pipirų pagal skonį. Dar kartą pakart...
    4. Bulves supjaustykite vidutinio storio griežinėliais ir sudėkite ant svogūno. Pabarstykite druskos ir pipirų pagal skonį. Dar kartą pakartokite visus sluoksnius: morkas, svogūnus, bulves. Pabarstykite druskos ir pipirų.
  • Reklama
  • Dubenyje sumaišykite grietinę, riešutų prieskonius, druską ir pipirus pagal skonį, džiovintas žoleles, citrinos sultis, du trečdalius sti...
    5. Dubenyje sumaišykite grietinę, riešutų prieskonius, druską ir pipirus pagal skonį, džiovintas žoleles, citrinos sultis, du trečdalius stiklinės vandens, 2-3 šaukštus augalinio aliejaus. Gerai išmaišykite.
  • Žuvies gabalėlius gerai pamerkite į grietinės mišinį, tada ant bulvių uždėkite polaką. Ir užpilkite grietine ir žuvį, ir bulves. Pašaukit...
    6. Žuvies gabalėlius gerai pamerkite į grietinės mišinį, tada ant bulvių uždėkite polaką. Ir užpilkite grietine ir žuvį, ir bulves. Pašaukite į iki 190-200 C įkaitintą orkaitę 35-45 minutėms, kepkite, kol paruduos.
  • Reklama
  • Tada pabarstykite tarkuotu sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę, kad sūris apskrustų. Galima patiekti su daržovių salotomis ir pabarstyti žol...
    7. Tada pabarstykite tarkuotu sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę, kad sūris apskrustų. Galima patiekti su daržovių salotomis ir pabarstyti žolelėmis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai