Plovas su malta mėsa

Plovas su malta mėsa

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Žinoma, šis receptas negali būti laikomas „klasikiniu“, tačiau plovas su malta mėsa nuo to netampa mažiau skanus. Svarbiausia teisingai gaminti! Pagrindinė užduotis – nepaversti plovo koše. Ir tai gali atsitikti, jei ryžiai yra netinkami. Plovui su malta mėsa rinkitės ilgagrūdžius ryžius, tokius kaip indiški basmati, tailandietiški jazminas ar amerikietiški auksinė karolina. Tiks mišiniai su laukiniais ryžiais (žinoma, jei pamirkysite iš anksto). Kraštutiniu atveju naudokite Krasnodaro ryžius. Šį patiekalą galima paruošti iš šviežios ir šaldytos maltos mėsos. Kaip bebūtų keista, su šaldyta yra lengviau ir greičiau - galima susmulkinti į mažus gabalėlius, kurie kepimo metu duos daug skysčio. Jame bus troškinti ryžiai.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta mėsa
    500 gramų (geriausia kiauliena ir jautiena)
  • Ryžiai
    1.5 stiklinės
  • Morkos
    1~2 vnt
  • Svogūnai
    1~2 vnt
  • Česnakai
    1 vnt
  • Aliejus
    1~2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nulupkite daržoves. svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morkas – juostelėmis. Tačiau bet kokie pjaustymo variantai yra priimtini, jei tik...
    1. Nulupkite daržoves. svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morkas – juostelėmis. Tačiau bet kokie pjaustymo variantai yra priimtini, jei tik jums tinka.
  • Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūną. Kai jis taps skaidrus, padidinkite ugnį ir sudėkit...
    2. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūną. Kai jis taps skaidrus, padidinkite ugnį ir sudėkite morkas. maišydami troškinkite, kol švelniai apskrus.
  • Reklama
  • Jei malta mėsa yra užšaldyta, supjaustykite ją mažais gabalėliais. Iš šviežios mėsos  suformuokite kažką panašaus į kukulius (galite įmuš...
    3. Jei malta mėsa yra užšaldyta, supjaustykite ją mažais gabalėliais. Iš šviežios mėsos suformuokite kažką panašaus į kukulius (galite įmušti kiaušinį, kad nesubyrėtų). Sudėkite ant daržovių.
  • Švelniai maišydami pakepinkite porą minučių, tada pasūdykite ir suberkite prieskonius.
    4. Švelniai maišydami pakepinkite porą minučių, tada pasūdykite ir suberkite prieskonius.
  • Reklama
  • Suberkite ryžius, įdėkite česnako galvą.
    5. Suberkite ryžius, įdėkite česnako galvą.
  • Supilkite vandenį (geriausia karštą), kad ryžių paviršius būtų padengtas 1-2 centimetrais.
    6. Supilkite vandenį (geriausia karštą), kad ryžių paviršius būtų padengtas 1-2 centimetrais.
  • Reklama
  • Troškinkite po uždarytu dangčiu, kol ryžiai bus paruošti.
    7. Troškinkite po uždarytu dangčiu, kol ryžiai bus paruošti.
  • Prieš patiekdami išmaišykite. Gero apetito!
    8. Prieš patiekdami išmaišykite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai