Pievagrybių ir grietinėlės padažas
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Kartais padažo paruošimas tampa svarbiausiu akcentu, todėl išmokti gaminti padažą reiškia įvaldyti tam tikrą meną. Prisijunkime prie šio meno, pagardinę įprastą patiekalą skaniu grybų padažu su grietinėle. Grybus, svogūną ir žoleles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Pievagrybius su svogūnu apkepkite, tada sudėkite į trintuvo indą, įdėkite prieskonių, grietinės ir grietinėlės, ir sutrinkite. Tada dar kartą pakaitinkite - ir mūsų padažas paruoštas!
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pievagrybiai500 gramų
-
Petražolių ir krapų šakelės2 vnt
-
Svogūnai2 vnt
-
Grietinėlė 25%2 stiklinės
-
Grietinė2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Muskato riešutaspagal skonį
-
Augalinis aliejuspagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Grybus, žoleles ir svogūną reikia nuplauti, grybus ypač kruopščiai. Rekomenduoju naudoti pievagrybius padažui gaminti. Dirbti su šiais grybais - vienas malonumas. Nuimame viršutinę kepurėlės ir kotelio odelės dalį, tada pjaustome nedideliais gabalėliais. -
2. Žolelių mums reikės patiekalo puošimui ir aromatui suteikti, todėl smulkiai jas supjaustome arba atplėšiame atskirus lapelius - kaip jums patinka. -
Reklama
-
3. O svogūną smulkiai supjaustome peiliu - nuo jo ir pradėsime gaminimą. -
4. Paimame švarią keptuvę, patepame ją augaliniu aliejumi ir statome ant įjungtos viryklės. Prieš dedant daržoves, aliejų reikia įkaitinti. Kai jis paruoštas, po 10-20 sekundžių dedame svogūną į keptuvę ir kepame iki auksinės spalvos 5-7 minutes, nuolat maišydami kulinarine mentelėle - juk nenorime, kad jis sudegtų. -
Reklama
-
5. Pridedame prie svogūno pievagrybius ir kepame dar 15-20 minučių, taip pat maišydami. Grybai išleis sultis, patamsės ir iškeps. Po nurodyto laiko kaitrą galima išjungti. Dabar reikia keptuvės turinį perkelti į lėkštę, kad greičiau atvėstų. -
6. Kai apkepintos daržovės atvės, perkelkime jas į trintuvo indą, pasūdykime ir papipirinkime pagal skonį, įdedame visą grietinę ir pusę grietinėlės. Įjungiam trintuvą ir sutriname ingredientus iki vientisos košės. -
Reklama
-
7. Tada supilkite padažą į puodą ir įjunkite kaitrą. Padažą reikia pakaitinti ant lėtos ugnies. Įpilkite likusią grietinėlės dalį ir įberkite muskato riešuto, maišydami užvirkite, po to nukelkite nuo ugnies. Ir štai - padažas paruoštas!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















