Pievagrybių ir grietinėlės padažas

Pievagrybių ir grietinėlės padažas

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Kartais padažo paruošimas tampa svarbiausiu akcentu, todėl išmokti gaminti padažą reiškia įvaldyti tam tikrą meną. Prisijunkime prie šio meno, pagardinę įprastą patiekalą skaniu grybų padažu su grietinėle. Grybus, svogūną ir žoleles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Pievagrybius su svogūnu apkepkite, tada sudėkite į trintuvo indą, įdėkite prieskonių, grietinės ir grietinėlės, ir sutrinkite. Tada dar kartą pakaitinkite - ir mūsų padažas paruoštas!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pievagrybiai
    500 gramų
  • Petražolių ir krapų šakelės
    2 vnt
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Grietinėlė 25%
    2 stiklinės
  • Grietinė
    2 šaukštai
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Muskato riešutas
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    pagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Grybus, žoleles ir svogūną reikia nuplauti, grybus ypač kruopščiai. Rekomenduoju naudoti pievagrybius padažui gaminti. Dirbti su šiais gr...
    1. Grybus, žoleles ir svogūną reikia nuplauti, grybus ypač kruopščiai. Rekomenduoju naudoti pievagrybius padažui gaminti. Dirbti su šiais grybais - vienas malonumas. Nuimame viršutinę kepurėlės ir kotelio odelės dalį, tada pjaustome nedideliais gabalėliais.
  • Žolelių mums reikės patiekalo puošimui ir aromatui suteikti, todėl smulkiai jas supjaustome arba atplėšiame atskirus lapelius - kaip jums...
    2. Žolelių mums reikės patiekalo puošimui ir aromatui suteikti, todėl smulkiai jas supjaustome arba atplėšiame atskirus lapelius - kaip jums patinka.
  • Reklama
  • O svogūną smulkiai supjaustome peiliu - nuo jo ir pradėsime gaminimą.
    3. O svogūną smulkiai supjaustome peiliu - nuo jo ir pradėsime gaminimą.
  • Paimame švarią keptuvę, patepame ją augaliniu aliejumi ir statome ant įjungtos viryklės. Prieš dedant daržoves, aliejų reikia įkaitinti. ...
    4. Paimame švarią keptuvę, patepame ją augaliniu aliejumi ir statome ant įjungtos viryklės. Prieš dedant daržoves, aliejų reikia įkaitinti. Kai jis paruoštas, po 10-20 sekundžių dedame svogūną į keptuvę ir kepame iki auksinės spalvos 5-7 minutes, nuolat maišydami kulinarine mentelėle - juk nenorime, kad jis sudegtų.
  • Reklama
  • Pridedame prie svogūno pievagrybius ir kepame dar 15-20 minučių, taip pat maišydami. Grybai išleis sultis, patamsės ir iškeps. Po nurodyt...
    5. Pridedame prie svogūno pievagrybius ir kepame dar 15-20 minučių, taip pat maišydami. Grybai išleis sultis, patamsės ir iškeps. Po nurodyto laiko kaitrą galima išjungti. Dabar reikia keptuvės turinį perkelti į lėkštę, kad greičiau atvėstų.
  • Kai apkepintos daržovės atvės, perkelkime jas į trintuvo indą, pasūdykime ir papipirinkime pagal skonį, įdedame visą grietinę ir pusę gri...
    6. Kai apkepintos daržovės atvės, perkelkime jas į trintuvo indą, pasūdykime ir papipirinkime pagal skonį, įdedame visą grietinę ir pusę grietinėlės. Įjungiam trintuvą ir sutriname ingredientus iki vientisos košės.
  • Reklama
  • Tada supilkite padažą į puodą ir įjunkite kaitrą. Padažą reikia pakaitinti ant lėtos ugnies. Įpilkite likusią grietinėlės dalį ir įberkit...
    7. Tada supilkite padažą į puodą ir įjunkite kaitrą. Padažą reikia pakaitinti ant lėtos ugnies. Įpilkite likusią grietinėlės dalį ir įberkite muskato riešuto, maišydami užvirkite, po to nukelkite nuo ugnies. Ir štai - padažas paruoštas!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai