Pievagrybiai su svogūnais
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Kepti grybai su svogūnais yra paprastas, bet labai skanus patiekalas. Jie gali būti patiekiami karšti arba šalti. Kvapnus ir sotus užkandis bet kokioms šventėms. Kepimui naudosime pievagrybius. Juos galima kepti iš karto. Jei ruošiate miško grybus, pirmiausia juos reikia išvirti.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pievagrybiai400 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus30 gramų
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Rinkitės vidutinio dydžio, šviesios spalvos grybus, be pažeidimų ar patamsėjimų.
-
2. Grybus kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte visus nešvarumus. Tada sudėkite juos ant rankšluosčio ir nusausinkite kitu. Palikite grybus šiek tiek apdžiūti.
-
Reklama
-
3. Nulupkite svogūną ir nuplaukite šaltu vandeniu. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
-
4. Į karštą keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūną ant silpnos ugnies 1–2 minutes. Jis taps minkštesnis.
-
Reklama
-
5. Šiuo metu supjaustykite grybus. Jų nereikia smulkiai pjaustyti, nes kepimo metu jie susitrauks.
-
6. Supjaustytus grybus sudėkite į keptuvę su svogūnais. Išmaišykite ir uždenkite. Kepkite grybus, uždengtus, 3–4 minutes.
-
Reklama
-
7. Per tą laiką grybai sušilo, sumažėjo ir išleido sultis. Dabar dangtį galima nuimti. Kepkite grybus dar 5–7 minutes, kad išgaruotų drėgmės perteklius.
-
8. Grybus pabarstykite druska ir prieskoniais pagal savo skonį.
-
Reklama
-
9. Paruoštus grybus ir svogūnus sudėkite į dubenį arba salotų dubenį ir patiekite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama