Pievagrybiai su svogūnais

Pievagrybiai su svogūnais

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Kepti grybai su svogūnais yra paprastas, bet labai skanus patiekalas. Jie gali būti patiekiami karšti arba šalti. Kvapnus ir sotus užkandis bet kokioms šventėms. Kepimui naudosime pievagrybius. Juos galima kepti iš karto. Jei ruošiate miško grybus, pirmiausia juos reikia išvirti.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pievagrybiai
    400 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    30 gramų
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus. Rinkitės vidutinio dydžio, šviesios spalvos grybus, be pažeidimų ar patamsėjimų.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Rinkitės vidutinio dydžio, šviesios spalvos grybus, be pažeidimų ar patamsėjimų.
  • Grybus kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte visus nešvarumus. Tada sudėkite juos ant rankšluosčio ir nusausinkite k...
    2. Grybus kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte visus nešvarumus. Tada sudėkite juos ant rankšluosčio ir nusausinkite kitu. Palikite grybus šiek tiek apdžiūti.
  • Reklama
  • Nulupkite svogūną ir nuplaukite šaltu vandeniu. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
    3. Nulupkite svogūną ir nuplaukite šaltu vandeniu. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  • Į karštą keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūną ant silpnos ugnies 1–2 minutes. Jis taps minkštesnis.
    4. Į karštą keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūną ant silpnos ugnies 1–2 minutes. Jis taps minkštesnis.
  • Reklama
  • Šiuo metu supjaustykite grybus. Jų nereikia smulkiai pjaustyti, nes kepimo metu jie susitrauks.
    5. Šiuo metu supjaustykite grybus. Jų nereikia smulkiai pjaustyti, nes kepimo metu jie susitrauks.
  • Supjaustytus grybus sudėkite į keptuvę su svogūnais. Išmaišykite ir uždenkite. Kepkite grybus, uždengtus, 3–4 minutes.
    6. Supjaustytus grybus sudėkite į keptuvę su svogūnais. Išmaišykite ir uždenkite. Kepkite grybus, uždengtus, 3–4 minutes.
  • Reklama
  • Per tą laiką grybai sušilo, sumažėjo ir išleido sultis. Dabar dangtį galima nuimti. Kepkite grybus dar 5–7 minutes, kad išgaruotų drėgmės...
    7. Per tą laiką grybai sušilo, sumažėjo ir išleido sultis. Dabar dangtį galima nuimti. Kepkite grybus dar 5–7 minutes, kad išgaruotų drėgmės perteklius.
  • Grybus pabarstykite druska ir prieskoniais pagal savo skonį.
    8. Grybus pabarstykite druska ir prieskoniais pagal savo skonį.
  • Reklama
  • Paruoštus grybus ir svogūnus sudėkite į dubenį arba salotų dubenį ir patiekite. Skanaus!
    9. Paruoštus grybus ir svogūnus sudėkite į dubenį arba salotų dubenį ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai