Paprikos, įdarytos grybais ir ryžiais
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Skanus patiekalas, kurį galima pasigaminti bet kuriuo metų laiku. Taip pat tinka tiems, kurie laikosi pasninko. Skanus ir lengvas daržovių patiekalas, kurį galima patiekti net ant šventinio stalo. Asmeniškai aš šias paprikas valgau su grietine, bet sesei labiau patinka paprikos su daug padažo, kuriame buvo troškintos paprikos. Ryžiais ir grybais įdarytų paprikų receptas labai paprastas. Šį patiekalą galite paruošti bet kuriuo metų laiku. Vasarą užaugintas paprikas mama šaldo, o ypač – žiemai įdaryti. Papasakosiu kaip pasigaminti paprikas įdarytas grybais ir ryžiais.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morkos2 vnt
-
Paprika7~8 vnt
-
Grybai350~400 gramų
-
Ryžiai100 gramų
-
Pomidorų pasta2 šaukštai
-
Druska1,5~2 arbatiniai šaukšteliai
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
-
Svogūnai2 vnt
-
Malti juodieji pipirai2~3 žiupsneliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Ryžius išvirkite, kol beveik išvirs lengvai pasūdytame vandenyje.
-
2. Šiam patiekalui galite naudoti bet kokius grybus. Nuvalome, nuplauname ir supjaustome gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Nulupkite ir nuplaukite svogūną. Vieną svogūną supjaustykite kubeliais, o kitą - pusžiedžiais.
-
4. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite. Sutarkuotas morkas padalinkite į dvi dalis.
-
Reklama
-
5. Į įkaitintą keptuvę supilkite 1-2 šaukštus augalinio aliejaus ir lengvai apkepkite grybus. Tada suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir pusę tarkuotų morkų. Svogūnus ir morkas pakepinkite, kol iškeps.
-
6. Paprikas nuplaukite ir atsargiai nupjaukite viršų. Išimame sėklas. Paprikas galite keletą minučių blanširuoti verdančiame vandenyje. Įprastiems pietums paprikų kepurėles galima sutrupinti ir dėti į padažą, kuriame bus troškintos paprikos. O šventiniam variantui palikite jas sveikas ir prieš troškindami uždenkite paprikas.
-
Reklama
-
7. Paruošiame įdarą paprikoms. ryžius ir keptus grybus sumaišyti su svogūnais ir morkomis. Įberkite druskos ir pipirų. Gautu įdaru įdarome paprikas.
-
8. Dabar pradėkime ruošti padažą, kuriame troškinsime paprikas. Augaliniame aliejuje apie 5 minutes pakepinkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, likusias tarkuotas morkas ir pomidorų pasta.
-
Reklama
-
9. Į puodą, kuriame troškinsite paprikas, dedame svogūną, morką ir pomidorą. Tada dedame įdarytas paprikas ir pilame tiek vandens, kad pasiektų paprikos kraštą. Pasūdykite, galite įdėti džiovintų ir šviežių smulkintų krapų, petražolių. Troškinkite ant silpnos ugnies 30-40 minučių.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama