Pikantiškos naminės dešrelės
5 (3 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Jei jums patinka dešrelės, tačiau pirkdami parduotuvėje abejojate jų kokybe, tada gaminkite jas patys. Dešreles pasigaminti namie daug lengviau, nei gali atrodyti. Tokias dešreles galima gaminti ne tik iš kiaulienos, bet ir iš sumaišytos maltos mėsos, pridedant jautienos ar ėrienos. Ir taip pat jie gali būti vištienos. Be pipirų, pagal skonį galite pridėti adžikos, čili ar garstyčių.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1,5 kg (be taukų)
-
Kiaulienos taukai200 gramų
-
Česnakai4 skiltelės
-
Druska30 gramų
-
Juodieji pipirai15 gramų (maltų)
-
Kukurūzų krakmolas1 valgomasis šaukštas
-
Vanduo2 šaukštai
-
Augalinis aliejus1 valgomasis šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia pikantiškoms dešrelėms gaminti.
-
2. Kiaulieną ir taukus nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Supjaustykite gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Stambiai sumalkite kiaulieną.
-
4. Taukus sumalkite per smulkų sietą.
-
Reklama
-
5. Susmulkinkite česnaką ir suberkite į maltą mėsą.
-
6. Į maltą mėsą su česnaku įpilkite druskos, krakmolo ir maltų pipirų.
-
Reklama
-
7. Supilkite šalta vandenį ir gerai išmaišykite.
-
8. Paruoškite žarnas pagal instrukcijas ant pakuotės. Užriškite vieną žarnos galą ir užpildykite malta mėsa. Tam yra skirti specialūs mėsmalių priedai žarnoms užmauti.
-
Reklama
-
9. Taip atrodo padarytos dešrelės.
-
10. Užvirkite vandenį su druską. Sumažinkite ugnį ir įdėkite dešrą. Virkite 5 minutes.
-
Reklama
-
11. Keptuvę ištepame aliejumi ir idedame apvirtą dešrą.
-
12. Kepkite dešrelę įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių, kol iškeps. Jei pradūrus bėga skaidrios sultys, dešrelė iškepė. Išimkite ir nedelsdami patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama