Paprikos gruziniškai
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Dalinuosi gruziniško stiliaus paprikos užkandžio receptu žiemai. Paprikos ryškios, kvapnios, vidutiniškai aštrios ir labai skanios! Tinka prie bet kokio garnyro. Paruošiama greitai ir be jokio vargo. Jei norite, vietoj petražolių galite naudoti kalendrą. Jei norite, galite pridėti aštrių raudonųjų pipirų, jei norite aštraus užkandžio.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Saldžiosios paprikos1 kilogramas
-
Česnakai1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Petražolės1 ryšulėlis
-
Druska1/2 šaukšto
-
Cukrus1~2 šaukštai
-
Actas 9%2 šaukštai
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Chmelisuneli
-
Aliejus4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Nuplaukite paprikas, pašalinkite stiebus ir sėklas. Supjaustykite dideliais griežinėliais.
-
Reklama
-
3. Svogūną ir petražoles stambiai supjaustykite, česnaką perspauskite per spaudą.
-
4. Sumaišykite papriką, svogūną, česnaką ir petražoles. Įberkite druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų ir suneli apynių. Supilkite augalinį aliejų. Išmaišykite, palikite 1 val.
-
Reklama
-
5. Paprikas perkelkite į puodą, užvirkite. Virkite 15-20 minučių ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu, retkarčiais pamaišydami.
-
6. Tada supilkite actą, išmaišykite, virkite dar 2-4 minutes. Nuimkite nuo viryklės.
-
Reklama
-
7. Užkandį išdėliokite iš anksto sterilizuotuose stiklainiuose, uždarykite dangtį, apvyniokite virtuviniu rankšluosčiu. Palikite taip, kol visiškai atvės.
-
8. Mėgaukitės maistu!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama