Paprastas ir gardus pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pagal šį receptą iškepamas paprastas ir skanus pyragas. Aš į tešlą nieko nededu, bet galite įdėti razinų ar bet kokių mėgstamų džiovintų vaisių, taip pat galite įdėti aguonų sėklų ar smulkintų riešutų. Pyrago tekstūra yra trapi ir labai puri, o skonis vidutiniškai saldus su citrinos užuomina. Šis pyragas puikiai papildys bet kokią arbatą. Būtinai jį iškepkite ir pradžiuginkite savo šeimą šiuo gardžiu pyragaičiu!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai260 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Cukrus80 gramų
-
Sviestas200 gramų
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Natūralus jogurtas150 mililitrų
-
Citrina1 vnt
-
Druska1/3 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Kruopščiai nuplaukite citriną ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. -
2. Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka, taip pat išspauskite sultis iš pačios citrinos, pašalindami sėklas. -
Reklama
-
3. Dideliame dubenyje sumaišykite suminkštintą sviestą, cukrų, druską ir citrinos žievelę. -
4. Šiuos ingredientus plakite mikseriu iki kreminės masės. Tada supilkite 3 šaukštus citrinos sulčių ir po vieną įmuškite kiaušinius, mikseriu įmaišydami kiekvieną kiaušinį į mišinį. -
Reklama
-
5. Rezultatas turėtų būti vienalytė masė. -
6. Persijokite pusę visų miltų ir išmaišykite mentele arba šaukštu, kol visiškai susijungs. -
Reklama
-
7. Tada supilkite jogurtą. -
8. Viską sumaišykite šaukštu ir turėtumėte gauti vienalytę klampią masę. -
Reklama
-
9. Persijokite likusius miltus ir suberkite kepimo miltelius. -
10. Šaukštu arba mentele įmaišykite šiuos miltus ir turėtumėte gauti klampią, vienalytę tešlą. -
Reklama
-
11. Sudėkite tešlą į kepimo formą. Aš turiu silikoninę formą, todėl jos netepiu riebalais. -
12. Kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių. Perkelkite gatavą pyragą ant grotelių ir leiskite atvėsti. -
13. Tada galite patiekti, jei norite, lengvai pabarstydami cukraus pudra. -
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















