Okroška su silke
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Okroška su silke – skani šalta sriuba, kuri iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti keista. Bet aš skubu jus patikinti, okroška yra labai skani, patraukli, jūs tikrai paprašysite daugiau. Receptui mums reikės įprasto daržovių rinkinio, čia dar įdėsime dešros, ir, žinoma, skanios žuvies. Galite naudoti ne tik gazuotą vandenį ir grietinę, kaip mūsų variante, bet ir gira - tai ne visiems. Patiekite okroška atšaldytą, su gardžios ruginės duonos riekele.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės2 vnt
-
Agurkai2 vnt (švieži)
-
Silkė100 gramų (lengvai sūdyta)
-
Grietinė3 šaukštai
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Žalumynaipagal skonį
-
Virta dešra150~200 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Citrinų sultyspagal skonį
-
Putojantis vanduo300 mililitrų (arba gira)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Iš anksto išvirkite bulves ir kiaušinius.
-
2. Bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį.
-
Reklama
-
3. Vištienos kiaušinius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į bulves.
-
4. Šviežius agurkus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į ingredientus.
-
Reklama
-
5. Dešrą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.
-
6. Silkę nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į indą.
-
Reklama
-
7. Susmulkinkite daugiau žalumynų – svogūnų, krapų, petražolių – suberkite į ingredientus.
-
8. Į indą įpilkite grietinės, druskos ir pipirų. Prieš patiekdami į okroshką supilkite girą arba gazuotą vandenį, įpilkite citrinos sulčių.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama