Okroška su silke

Okroška su silke

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Okroška su silke – skani šalta sriuba, kuri iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti keista. Bet aš skubu jus patikinti, okroška yra labai skani, patraukli, jūs tikrai paprašysite daugiau. Receptui mums reikės įprasto daržovių rinkinio, čia dar įdėsime dešros, ir, žinoma, skanios žuvies. Galite naudoti ne tik gazuotą vandenį ir grietinę, kaip mūsų variante, bet ir gira - tai ne visiems. Patiekite okroška atšaldytą, su gardžios ruginės duonos riekele.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvės
    2 vnt
  • Agurkai
    2 vnt (švieži)
  • Silkė
    100 gramų (lengvai sūdyta)
  • Grietinė
    3 šaukštai
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Žalumynai
    pagal skonį
  • Virta dešra
    150~200 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
  • Citrinų sultys
    pagal skonį
  • Putojantis vanduo
    300 mililitrų (arba gira)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Iš anksto išvirkite bulves ir kiaušinius.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Iš anksto išvirkite bulves ir kiaušinius.
  • Bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį.
    2. Bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį.
  • Reklama
  • Vištienos kiaušinius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į bulves.
    3. Vištienos kiaušinius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į bulves.
  • Šviežius agurkus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į ingredientus.
    4. Šviežius agurkus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į ingredientus.
  • Reklama
  • Dešrą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.
    5. Dešrą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.
  • Silkę nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į indą.
    6. Silkę nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į indą.
  • Reklama
  • Susmulkinkite daugiau žalumynų – svogūnų, krapų, petražolių – suberkite į ingredientus.
    7. Susmulkinkite daugiau žalumynų – svogūnų, krapų, petražolių – suberkite į ingredientus.
  • Į indą įpilkite grietinės, druskos ir pipirų. Prieš patiekdami į okroshką supilkite girą arba gazuotą vandenį, įpilkite citrinos sulčių.
    8. Į indą įpilkite grietinės, druskos ir pipirų. Prieš patiekdami į okroshką supilkite girą arba gazuotą vandenį, įpilkite citrinos sulčių.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai