Obuolių žiedai sluoksniuotoje tešloje
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Net ir įprasti iš pirmo žvilgsnio kepiniai iš obuolių ir sluoksniuotos tešlos gali nustebinti ir džiuginti savo išvaizda. Juk tokie žiedai labai panašūs į gėles, bet paruošiami paprastai. Šiam kepiniui geriausiai tinka saldžiarūgštės obuolių veislės. Jei jums nepatinka cinamono skonis, tiesiog naudokite rudąjį cukrų arba įprastą cukrų sumaišykite su vanile.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuolys (didelis)1 vnt
-
Sluoksniuota tešla (be mielių)300 gramų
-
Cukruspagal skonį
-
Cinamonaspagal skonį
-
Kiaušinio trynys1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingridientus, atitirpinkite tešlą apatinėje šaldytuvo lentynoje.
-
2. Obuolius nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite 0,5 cm storio žiedais. Išimkite vidurį, skylė turi būti bent 2 centimetrai.
-
Reklama
-
3. Stalą lengvai pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą viena kryptimi į ilgą stačiakampį, supjaustykite juostelėmis.
-
4. Sumaišykite cukrų ir cinamoną. Į jį iš abiejų pusių panardinkite obuolių žiedus.
-
Reklama
-
5. Kiekvieną obuolio žiedą apvyniokite sluoksniuotos tešlos juostele.
-
6. Dėkite žiedus ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite likusiu cinamoniniu cukrumi.
-
Reklama
-
7. Kepimo skardą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės, atvėsinkite ir patiekite obuolių žiedus ant stalo.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama