Obuolių žiedai sluoksniuotoje tešloje

Obuolių žiedai sluoksniuotoje tešloje

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Net ir įprasti iš pirmo žvilgsnio kepiniai iš obuolių ir sluoksniuotos tešlos gali nustebinti ir džiuginti savo išvaizda. Juk tokie žiedai labai panašūs į gėles, bet paruošiami paprastai. Šiam kepiniui geriausiai tinka saldžiarūgštės obuolių veislės. Jei jums nepatinka cinamono skonis, tiesiog naudokite rudąjį cukrų arba įprastą cukrų sumaišykite su vanile.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuolys (didelis)
    1 vnt
  • Sluoksniuota tešla (be mielių)
    300 gramų
  • Cukrus
    pagal skonį
  • Cinamonas
    pagal skonį
  • Kiaušinio trynys
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingridientus, atitirpinkite tešlą apatinėje šaldytuvo lentynoje.
    1. Paruoškite visus ingridientus, atitirpinkite tešlą apatinėje šaldytuvo lentynoje.
  • Obuolius nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite 0,5 cm storio žiedais. Išimkite vidurį, skylė turi būti bent 2 centimetrai.
    2. Obuolius nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite 0,5 cm storio žiedais. Išimkite vidurį, skylė turi būti bent 2 centimetrai.
  • Reklama
  • Stalą lengvai pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą viena kryptimi į ilgą stačiakampį, supjaustykite juostelėmis.
    3. Stalą lengvai pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą viena kryptimi į ilgą stačiakampį, supjaustykite juostelėmis.
  • Sumaišykite cukrų ir cinamoną. Į jį iš abiejų pusių panardinkite obuolių žiedus.
    4. Sumaišykite cukrų ir cinamoną. Į jį iš abiejų pusių panardinkite obuolių žiedus.
  • Reklama
  • Kiekvieną obuolio žiedą apvyniokite sluoksniuotos tešlos juostele.
    5. Kiekvieną obuolio žiedą apvyniokite sluoksniuotos tešlos juostele.
  • Dėkite žiedus ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite likusiu cinamoniniu cukrumi.
    6. Dėkite žiedus ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite likusiu cinamoniniu cukrumi.
  • Reklama
  • Kepimo skardą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės, atvėsin...
    7. Kepimo skardą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės, atvėsinkite ir patiekite obuolių žiedus ant stalo.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai