Obuoliai su šokoladu orkaitėje

Obuoliai su šokoladu orkaitėje

4.6 (3 įvertinimai)

3-4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Kai obuoliai pasensta, iš jų galite pasigaminti paprastą ir skanų desertą. Tiek suaugusieji, tiek vaikai tai įvertins. Kepti obuoliai su šokoladu – puiki šventinio valgio pabaiga. Desertui pirmenybę teikite saldžiarūgščių veislių obuoliams. Svarbu, kad minkštimas būtų tankus, o vaisiai nesugedę. Šokoladas, sausainiai ir riešutai gali būti naudojami pagal jūsų skonį. Kiekvieną kartą keisdami ingredientus gausite naujo skonio desertą. Eksperimentuokite ir palepinkite savo artimuosius gardžiu desertu!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    3~4 vnt
  • Tamsus šokoladas
    50 gramų
  • Biskvitiniai sausainiai
    3 vnt (sausas)
  • Graikiniai riešutai
    20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Nuplaukite obuolius, nusausinkite. Nupjaukite viršūnes ir atidėkite į šalį. Išimkite sėklų ankštį, suformuodami „taurelę“. Sudėkite į kep...
    2. Nuplaukite obuolius, nusausinkite. Nupjaukite viršūnes ir atidėkite į šalį. Išimkite sėklų ankštį, suformuodami „taurelę“. Sudėkite į kepimo indą.
  • Reklama
  • Blenderio dubenyje susmulkinkite sausainius, pusę šokolado kiekio ir riešutus į vidutinius grūdelius.
    3. Blenderio dubenyje susmulkinkite sausainius, pusę šokolado kiekio ir riešutus į vidutinius grūdelius.
  • Užpildykite obuolius mišiniu. Šiek tiek palikite papuošimui. Uždenkite viršūnėmis ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 12-15...
    4. Užpildykite obuolius mišiniu. Šiek tiek palikite papuošimui. Uždenkite viršūnėmis ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 12-15 minučių.
  • Reklama
  • Praėjus nurodytam laikui, išimkite formą su obuoliais. Patikrinkite pasirengimą. Jie turi būti minkšti. Išjunkite orkaitę. Likusiu šokola...
    5. Praėjus nurodytam laikui, išimkite formą su obuoliais. Patikrinkite pasirengimą. Jie turi būti minkšti. Išjunkite orkaitę. Likusiu šokoladu aptepkite obuolius. Grąžinkite formą į išjungtą orkaitę 3-5 minutėms.
  • Kai šokoladas pradės tirpti, išimkite obuolius iš orkaitės.
    6. Kai šokoladas pradės tirpti, išimkite obuolius iš orkaitės.
  • Reklama
  • Pabarstykite desertą likusiais trupiniais. Atvėsinkite šiek tiek ir patiekite.
    7. Pabarstykite desertą likusiais trupiniais. Atvėsinkite šiek tiek ir patiekite.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai