Obuoliai su šokoladu orkaitėje
4.6 (3 įvertinimai)
3-4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Kai obuoliai pasensta, iš jų galite pasigaminti paprastą ir skanų desertą. Tiek suaugusieji, tiek vaikai tai įvertins. Kepti obuoliai su šokoladu – puiki šventinio valgio pabaiga. Desertui pirmenybę teikite saldžiarūgščių veislių obuoliams. Svarbu, kad minkštimas būtų tankus, o vaisiai nesugedę. Šokoladas, sausainiai ir riešutai gali būti naudojami pagal jūsų skonį. Kiekvieną kartą keisdami ingredientus gausite naujo skonio desertą. Eksperimentuokite ir palepinkite savo artimuosius gardžiu desertu!
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai3~4 vnt
-
Tamsus šokoladas50 gramų
-
Biskvitiniai sausainiai3 vnt (sausas)
-
Graikiniai riešutai20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Nuplaukite obuolius, nusausinkite. Nupjaukite viršūnes ir atidėkite į šalį. Išimkite sėklų ankštį, suformuodami „taurelę“. Sudėkite į kepimo indą.
-
Reklama
-
3. Blenderio dubenyje susmulkinkite sausainius, pusę šokolado kiekio ir riešutus į vidutinius grūdelius.
-
4. Užpildykite obuolius mišiniu. Šiek tiek palikite papuošimui. Uždenkite viršūnėmis ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 12-15 minučių.
-
Reklama
-
5. Praėjus nurodytam laikui, išimkite formą su obuoliais. Patikrinkite pasirengimą. Jie turi būti minkšti. Išjunkite orkaitę. Likusiu šokoladu aptepkite obuolius. Grąžinkite formą į išjungtą orkaitę 3-5 minutėms.
-
6. Kai šokoladas pradės tirpti, išimkite obuolius iš orkaitės.
-
Reklama
-
7. Pabarstykite desertą likusiais trupiniais. Atvėsinkite šiek tiek ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama