Naminiai zefyrai

Naminiai zefyrai

4.1 (7 įvertinimai)

12 Porcijos
8 val.

Apie receptą

Skanus obuolių-spanguolių naminių zefyrų receptas.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    3 vnt (norint gauti 100 gramų tyrės)
  • Šviežios spanguolės
    150 gramų (norint gauti 100 gramų uogų tyrės)
  • Cukrus
    250 gramų
  • Agaras
    agaras
  • Vanduo
    100 mililitrų
  • Cukraus pudra
    2 šaukštai (zefyrams pabarstyti)
  • Kiaušinio baltymas
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Nuplaukite obuolius ir supjaustykite ketvirčiais. Įdėkite į karščiui atsparų indą su dangčiu,  ir pakepkite, tai galima padaryti mikroban...
    2. Nuplaukite obuolius ir supjaustykite ketvirčiais. Įdėkite į karščiui atsparų indą su dangčiu, ir pakepkite, tai galima padaryti mikrobangų krosnelėje 5-7 minutes (kepimo laikas priklauso nuo obuolių rūšies).
  • Reklama
  • Kol kepa obuoliai, spanguoles sumalkite trintuve.
    3. Kol kepa obuoliai, spanguoles sumalkite trintuve.
  • Iškepus obuoliams belieka tik atskirti minkštimą nuo žievelės šaukštu. Išleistų sulčių geriau neimti, perteklinės drėgmės nereikia.
    4. Iškepus obuoliams belieka tik atskirti minkštimą nuo žievelės šaukštu. Išleistų sulčių geriau neimti, perteklinės drėgmės nereikia.
  • Reklama
  • Pasverkite 100 gramų obuolių ir 100 gramų sutrintų spanguolių. Spanguolių netrinti per sietą, su žievelės likučiais zefyras bus skanesnis...
    5. Pasverkite 100 gramų obuolių ir 100 gramų sutrintų spanguolių. Spanguolių netrinti per sietą, su žievelės likučiais zefyras bus skanesnis ir gražesnis.
  • Pamirkykite agarą pagal pakuotės nurodymus.
    6. Pamirkykite agarą pagal pakuotės nurodymus.
  • Reklama
  • Iš pradžių plakite baltymus iki purumo. Tada į baltymą įpilkite spanguolių ir obuolių.
    7. Iš pradžių plakite baltymus iki purumo. Tada į baltymą įpilkite spanguolių ir obuolių.
  • Baltymus ir tyrę išplakite iki purumo.
    8. Baltymus ir tyrę išplakite iki purumo.
  • Reklama
  • Supilkite cukrų į puodą, įpilkite išmirkyto agaro-agaro, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Virkite maišydami 2 minutes nuo vir...
    9. Supilkite cukrų į puodą, įpilkite išmirkyto agaro-agaro, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Virkite maišydami 2 minutes nuo virimo arba pagal pakuotės nurodymus.
  • Išjunkite agaro sirupą, kai jis pradės burbuliuoti ir tirštėti. Plona srovele supilkite sirupą į baltymų-uogų tyrę.
    10. Išjunkite agaro sirupą, kai jis pradės burbuliuoti ir tirštėti. Plona srovele supilkite sirupą į baltymų-uogų tyrę.
  • Reklama
  • Plakite zefyro masę, kol ji taps labai puri ir pradės tirštėti, o maišytuvo šluotelė nepaliks aiškių reljefinių žymių. Perkelkite zefyro ...
    11. Plakite zefyro masę, kol ji taps labai puri ir pradės tirštėti, o maišytuvo šluotelė nepaliks aiškių reljefinių žymių. Perkelkite zefyro tyrę į maišelį.
  • Sudėkite zefyrus ant kepimo formos. Iš anksto paruoškite 2 standartines kepimo skardas, tiek reikia tokiam kiekiui zefyro masės. Palikite...
    12. Sudėkite zefyrus ant kepimo formos. Iš anksto paruoškite 2 standartines kepimo skardas, tiek reikia tokiam kiekiui zefyro masės. Palikite zefyrus džiūti, tai užtruks mažiausiai 6 valandas. Džiūvimo laikas priklauso nuo naudojamo agaro kokybės.
  • Sudėkite po du, apvoliokite zefyrus cukraus pudroje. Miltelių perteklių nuvalykite.
    13. Sudėkite po du, apvoliokite zefyrus cukraus pudroje. Miltelių perteklių nuvalykite.
  • Reklama
  • Obuolių ir spanguolių zefyras nepaprastai gražus ir labai skanus, mažyčiai uogų gabalėliai suteikia jam ypatingą skonį.
    14. Obuolių ir spanguolių zefyras nepaprastai gražus ir labai skanus, mažyčiai uogų gabalėliai suteikia jam ypatingą skonį.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.1/5 (7 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai