Naminiai zefyrai
4.1 (7 įvertinimai)
12 Porcijos
8 val.
Apie receptą
Skanus obuolių-spanguolių naminių zefyrų receptas.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai3 vnt (norint gauti 100 gramų tyrės)
-
Šviežios spanguolės150 gramų (norint gauti 100 gramų uogų tyrės)
-
Cukrus250 gramų
-
Agarasagaras
-
Vanduo100 mililitrų
-
Cukraus pudra2 šaukštai (zefyrams pabarstyti)
-
Kiaušinio baltymas1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Nuplaukite obuolius ir supjaustykite ketvirčiais. Įdėkite į karščiui atsparų indą su dangčiu, ir pakepkite, tai galima padaryti mikrobangų krosnelėje 5-7 minutes (kepimo laikas priklauso nuo obuolių rūšies).
-
Reklama
-
3. Kol kepa obuoliai, spanguoles sumalkite trintuve.
-
4. Iškepus obuoliams belieka tik atskirti minkštimą nuo žievelės šaukštu. Išleistų sulčių geriau neimti, perteklinės drėgmės nereikia.
-
Reklama
-
5. Pasverkite 100 gramų obuolių ir 100 gramų sutrintų spanguolių. Spanguolių netrinti per sietą, su žievelės likučiais zefyras bus skanesnis ir gražesnis.
-
6. Pamirkykite agarą pagal pakuotės nurodymus.
-
Reklama
-
7. Iš pradžių plakite baltymus iki purumo. Tada į baltymą įpilkite spanguolių ir obuolių.
-
8. Baltymus ir tyrę išplakite iki purumo.
-
Reklama
-
9. Supilkite cukrų į puodą, įpilkite išmirkyto agaro-agaro, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Virkite maišydami 2 minutes nuo virimo arba pagal pakuotės nurodymus.
-
10. Išjunkite agaro sirupą, kai jis pradės burbuliuoti ir tirštėti. Plona srovele supilkite sirupą į baltymų-uogų tyrę.
-
Reklama
-
11. Plakite zefyro masę, kol ji taps labai puri ir pradės tirštėti, o maišytuvo šluotelė nepaliks aiškių reljefinių žymių. Perkelkite zefyro tyrę į maišelį.
-
12. Sudėkite zefyrus ant kepimo formos. Iš anksto paruoškite 2 standartines kepimo skardas, tiek reikia tokiam kiekiui zefyro masės. Palikite zefyrus džiūti, tai užtruks mažiausiai 6 valandas. Džiūvimo laikas priklauso nuo naudojamo agaro kokybės.
-
13. Sudėkite po du, apvoliokite zefyrus cukraus pudroje. Miltelių perteklių nuvalykite.
-
Reklama
-
14. Obuolių ir spanguolių zefyras nepaprastai gražus ir labai skanus, mažyčiai uogų gabalėliai suteikia jam ypatingą skonį.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.1/5 (7 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama