Morkų pyragas su maskarpone ir riešutais

Morkų pyragas su maskarpone ir riešutais

5 (2 įvertinimai)

10 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Pyragas su daržovėmis taip pat gali būti skanus! Įdėtos morkos suteikia pyragui drėgmės ir malonaus saldumo. Bet pati morka visai nesijaučia! Į šio pyrago įdarą galite dėti karamelės, apelsino, ananasų ar graikinių riešutų. Beje, pačiame biskvite riešutus galima pakeisti garuose virtomis razinomis.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Cukrus
    150 gramų
  • Aliejus
    120 mililitrų
  • Kvietiniai miltai
    140 gramų
  • Morkos
    100 gramų
  • Graikiniai riešutai
    70 gramų
  • Apelsino žievelė
    1 šaukštas
  • Maltas cinamonas
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Soda
    1/3 arbatinio šaukštelio
  • Mascarpone
    800 gramų
  • Grietinėlė
    500 mililitrų (33~35% riebumo)
  • Cukraus pudra
    4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Norėdami paruošti pyragą, paruoškite visus reikalingus ingredientus. Miltus persijokite per sietelį, kad prisotintumėte deguonies. Nulupk...
    1. Norėdami paruošti pyragą, paruoškite visus reikalingus ingredientus. Miltus persijokite per sietelį, kad prisotintumėte deguonies. Nulupkite morkas. Nuplaukite apelsiną.
  • Morkas sutarkuokite su vidutine tarka. Nuimkite apelsino žievelę. Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu, bet per daug nesmulkinkite. D...
    2. Morkas sutarkuokite su vidutine tarka. Nuimkite apelsino žievelę. Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu, bet per daug nesmulkinkite. Dėl skonio riešutus galima iš anksto paskrudinti ir atvėsinti.
  • Reklama
  • Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite į purias šviesias putas.
    3. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite į purias šviesias putas.
  • Į išplaktus kiaušinius atsargiai įmaišykite augalinį aliejų, miltus ir soda.
    4. Į išplaktus kiaušinius atsargiai įmaišykite augalinį aliejų, miltus ir soda.
  • Reklama
  • Tada suberkite cinamoną, apelsino žievelę, morkas ir riešutus.
    5. Tada suberkite cinamoną, apelsino žievelę, morkas ir riešutus.
  • Paruoštą biskvito tešlą dėkite į 16-18 cm skersmens kepimo formą. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, apie 40-50 min. Vadovauki...
    6. Paruoštą biskvito tešlą dėkite į 16-18 cm skersmens kepimo formą. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, apie 40-50 min. Vadovaukitės savo orkaite.
  • Reklama
  • Biskvitas kepdamas šiek tiek pakils ir paruduos. Išimkite jį iš formos ir atvėsinkite. Tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir keletą vala...
    7. Biskvitas kepdamas šiek tiek pakils ir paruduos. Išimkite jį iš formos ir atvėsinkite. Tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir keletą valandų padėkite į šaldytuvą.
  • Norėdami surinkti pyragą, supjaustykite biskvitą į 3 sluoksnius ir pamirkykite cukraus sirupe arba vandenyje.
    8. Norėdami surinkti pyragą, supjaustykite biskvitą į 3 sluoksnius ir pamirkykite cukraus sirupe arba vandenyje.
  • Reklama
  • Kremui sumaišykite pusę mascarponės, grietinėlę ir cukraus pudrą.
    9. Kremui sumaišykite pusę mascarponės, grietinėlę ir cukraus pudrą.
  • Ištepkite biskvitus kremu. Dėkite į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų. Kad pyragas būtų tolygesnis, jį galima suvynioti į acetatinę pl...
    10. Ištepkite biskvitus kremu. Dėkite į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų. Kad pyragas būtų tolygesnis, jį galima suvynioti į acetatinę plėvelę ir suveržti į žiedą.
  • Reklama
  • Norėdami aptepti, išplakite antrąją grietinėlės ingredientų dalį. Aptepkite pyrago viršų ir šonus. Papuoškite pagal savo skonį.
    11. Norėdami aptepti, išplakite antrąją grietinėlės ingredientų dalį. Aptepkite pyrago viršų ir šonus. Papuoškite pagal savo skonį.
  • Skanaus!
    12. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai