Morkų pyragas su maskarpone ir riešutais
5 (2 įvertinimai)
10 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Pyragas su daržovėmis taip pat gali būti skanus! Įdėtos morkos suteikia pyragui drėgmės ir malonaus saldumo. Bet pati morka visai nesijaučia! Į šio pyrago įdarą galite dėti karamelės, apelsino, ananasų ar graikinių riešutų. Beje, pačiame biskvite riešutus galima pakeisti garuose virtomis razinomis.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Cukrus150 gramų
-
Aliejus120 mililitrų
-
Kvietiniai miltai140 gramų
-
Morkos100 gramų
-
Graikiniai riešutai70 gramų
-
Apelsino žievelė1 šaukštas
-
Maltas cinamonas1/3 arbatinio šaukštelio
-
Soda1/3 arbatinio šaukštelio
-
Mascarpone800 gramų
-
Grietinėlė500 mililitrų (33~35% riebumo)
-
Cukraus pudra4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Norėdami paruošti pyragą, paruoškite visus reikalingus ingredientus. Miltus persijokite per sietelį, kad prisotintumėte deguonies. Nulupkite morkas. Nuplaukite apelsiną.
-
2. Morkas sutarkuokite su vidutine tarka. Nuimkite apelsino žievelę. Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu, bet per daug nesmulkinkite. Dėl skonio riešutus galima iš anksto paskrudinti ir atvėsinti.
-
Reklama
-
3. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir išplakite į purias šviesias putas.
-
4. Į išplaktus kiaušinius atsargiai įmaišykite augalinį aliejų, miltus ir soda.
-
Reklama
-
5. Tada suberkite cinamoną, apelsino žievelę, morkas ir riešutus.
-
6. Paruoštą biskvito tešlą dėkite į 16-18 cm skersmens kepimo formą. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, apie 40-50 min. Vadovaukitės savo orkaite.
-
Reklama
-
7. Biskvitas kepdamas šiek tiek pakils ir paruduos. Išimkite jį iš formos ir atvėsinkite. Tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir keletą valandų padėkite į šaldytuvą.
-
8. Norėdami surinkti pyragą, supjaustykite biskvitą į 3 sluoksnius ir pamirkykite cukraus sirupe arba vandenyje.
-
Reklama
-
9. Kremui sumaišykite pusę mascarponės, grietinėlę ir cukraus pudrą.
-
10. Ištepkite biskvitus kremu. Dėkite į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų. Kad pyragas būtų tolygesnis, jį galima suvynioti į acetatinę plėvelę ir suveržti į žiedą.
-
Reklama
-
11. Norėdami aptepti, išplakite antrąją grietinėlės ingredientų dalį. Aptepkite pyrago viršų ir šonus. Papuoškite pagal savo skonį.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama