Morengo vyniotinis su varškės kremu
4.6 (3 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Siūlau paruošti subtilų, purų morengo vyniotinį ir subtilų varškės ir grietinėlės kremą. Puikus desertas pamaloninti šeimą ar šventei. Morengo vyniotinis yra labai švelnus ir minkštas. Dėl skonio, užtepus kremo, galima dėti šviežių uogų, vaisių gabaliukų, pasidaryti tinklelį uogienės ar apibarstyti šokoladu.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltas kiaušinis250 gramų
-
Cukrus330 gramų
-
Citrinos sultys1 šaukštas
-
Kukurūzų krakmolas1 šaukštas
-
Vanilinis cukrus10 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Varškė250 gramų
-
Grietinėlė 33%100 mililitrų
-
Cukraus pudra60 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į maišymo indą supilkite šaltus kiaušinių baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir citrinos sultis. Viską plakite vidutiniu greičiu iki minkštų putų.
-
Reklama
-
3. Toliau plakant, didinant greitį, po truputį beriame cukrų. Viską išplakti iki purios standžių putų. Tai užtruks maždaug 8–10 minučių.
-
4. Kukurūzų krakmolą persijokite į morengo dubenį ir švelniai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite morengo mase. Išlyginkite į 35 x 35 centimetrų stačiakampį.
-
6. Kepimo skardą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes. Išimkite iškepusį morengą iš orkaitės, apverskite ant švaraus kepimo popieriaus ir nuimkite apatinį. Palikite morengą visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
7. Į dubenį suberkite varškę, cukraus pudrą, supilkite grietinėlę ir plakite iki purumo. Atvėsusį morengą lygiu sluoksniu varškės varškės kremu.
-
8. Morengą su kremu švelniai susukite į vyniotinį ir valandai padėkite į šaldytuvą. Po kurio laiko vyniotinį papuoškite pagal savo skonį ir patiekite.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama