Morengo vyniotinis su varškės kremu

Morengo vyniotinis su varškės kremu

4.6 (3 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Siūlau paruošti subtilų, purų morengo vyniotinį ir subtilų varškės ir grietinėlės kremą. Puikus desertas pamaloninti šeimą ar šventei. Morengo vyniotinis yra labai švelnus ir minkštas. Dėl skonio, užtepus kremo, galima dėti šviežių uogų, vaisių gabaliukų, pasidaryti tinklelį uogienės ar apibarstyti šokoladu.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baltas kiaušinis
    250 gramų
  • Cukrus
    330 gramų
  • Citrinos sultys
    1 šaukštas
  • Kukurūzų krakmolas
    1 šaukštas
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Varškė
    250 gramų
  • Grietinėlė 33%
    100 mililitrų
  • Cukraus pudra
    60 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Į maišymo indą supilkite šaltus kiaušinių baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir citrinos sultis. Viską plakite vidutiniu greičiu iki mi...
    2. Į maišymo indą supilkite šaltus kiaušinių baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir citrinos sultis. Viską plakite vidutiniu greičiu iki minkštų putų.
  • Reklama
  • Toliau plakant, didinant greitį, po truputį beriame cukrų. Viską išplakti iki purios standžių putų. Tai užtruks maždaug 8–10 minučių.
    3. Toliau plakant, didinant greitį, po truputį beriame cukrų. Viską išplakti iki purios standžių putų. Tai užtruks maždaug 8–10 minučių.
  • Kukurūzų krakmolą persijokite į morengo dubenį ir švelniai išmaišykite.
    4. Kukurūzų krakmolą persijokite į morengo dubenį ir švelniai išmaišykite.
  • Reklama
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite morengo mase. Išlyginkite į 35 x 35 centimetrų stačiakampį.
    5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite morengo mase. Išlyginkite į 35 x 35 centimetrų stačiakampį.
  • Kepimo skardą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes. Išimkite iškepusį morengą iš orkaitės, apve...
    6. Kepimo skardą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes. Išimkite iškepusį morengą iš orkaitės, apverskite ant švaraus kepimo popieriaus ir nuimkite apatinį. Palikite morengą visiškai atvėsti.
  • Reklama
  • Į dubenį suberkite varškę, cukraus pudrą, supilkite grietinėlę ir plakite iki purumo. Atvėsusį morengą lygiu sluoksniu varškės varškės kr...
    7. Į dubenį suberkite varškę, cukraus pudrą, supilkite grietinėlę ir plakite iki purumo. Atvėsusį morengą lygiu sluoksniu varškės varškės kremu.
  • Morengą su kremu švelniai susukite į vyniotinį ir valandai padėkite į šaldytuvą. Po kurio laiko vyniotinį papuoškite pagal savo skonį ir ...
    8. Morengą su kremu švelniai susukite į vyniotinį ir valandai padėkite į šaldytuvą. Po kurio laiko vyniotinį papuoškite pagal savo skonį ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai