Moliūgų pyragas su grietine

Moliūgų pyragas su grietine

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Nuostabus, saulėtos spalvos pyragas, labai kvapnus, minkštas, bet kartu ir trupantis. Šis moliūgų pagrindo pyragėlis gaminamas be miltų ir kiaušinių, jis yra skanus ir sveikas. Išbandykite! Kaip priedą, moliūgų tešlą galima pagardinti citrinos ar apelsinų žievele, o iškepus pyragą galima apšlakstyti cukraus sirupu, įpilant citrinos arba apelsinų sulčių.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgų minkštimas
    350 gramų
  • Grietinė
    250 gramų (10–15% riebumo)
  • Manų kruopos
    200 gramų
  • Cukrus
    100 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 šaukštas
  • Maltas muskato riešutas
    0,5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Pasirinktinai, muskato riešutą galite papildyti maltu cinamonu ar kitais prieskoniais pagal skonį.
    1. Paruoškite ingredientus. Pasirinktinai, muskato riešutą galite papildyti maltu cinamonu ar kitais prieskoniais pagal skonį.
  • Moliūgo minkštimą sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į gilų dubenį.
    2. Moliūgo minkštimą sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į gilų dubenį.
  • Reklama
  • Į tarkuotą moliūgą įpilkite grietinės ir cukraus ir išmaišykite.
    3. Į tarkuotą moliūgą įpilkite grietinės ir cukraus ir išmaišykite.
  • Suberkite manų kruopas, muskato riešutą ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite iki vientisos masės.
    4. Suberkite manų kruopas, muskato riešutą ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Gautą tešlą sudėkite į paruoštą kepimo formą (silikoninės kepimo formos nereikia tepti riebalais) ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitin...
    5. Gautą tešlą sudėkite į paruoštą kepimo formą (silikoninės kepimo formos nereikia tepti riebalais) ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  • Kepkite moliūgų pyragą su grietine 40–45 minutes, kol taps aukso rudos spalvos.
    6. Kepkite moliūgų pyragą su grietine 40–45 minutes, kol taps aukso rudos spalvos.
  • Reklama
  • Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir patiekite su arbata, pabarstę cukraus pudra. Skanaus!
    7. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir patiekite su arbata, pabarstę cukraus pudra. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai