Moliūgų pyragas su grietine
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Nuostabus, saulėtos spalvos pyragas, labai kvapnus, minkštas, bet kartu ir trupantis. Šis moliūgų pagrindo pyragėlis gaminamas be miltų ir kiaušinių, jis yra skanus ir sveikas. Išbandykite! Kaip priedą, moliūgų tešlą galima pagardinti citrinos ar apelsinų žievele, o iškepus pyragą galima apšlakstyti cukraus sirupu, įpilant citrinos arba apelsinų sulčių.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgų minkštimas350 gramų
-
Grietinė250 gramų (10–15% riebumo)
-
Manų kruopos200 gramų
-
Cukrus100 gramų
-
Kepimo milteliai1 šaukštas
-
Maltas muskato riešutas0,5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Pasirinktinai, muskato riešutą galite papildyti maltu cinamonu ar kitais prieskoniais pagal skonį.
-
2. Moliūgo minkštimą sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į gilų dubenį.
-
Reklama
-
3. Į tarkuotą moliūgą įpilkite grietinės ir cukraus ir išmaišykite.
-
4. Suberkite manų kruopas, muskato riešutą ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Gautą tešlą sudėkite į paruoštą kepimo formą (silikoninės kepimo formos nereikia tepti riebalais) ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
-
6. Kepkite moliūgų pyragą su grietine 40–45 minutes, kol taps aukso rudos spalvos.
-
Reklama
-
7. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir patiekite su arbata, pabarstę cukraus pudra. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama