Miso sriuba
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
10 min.
Apie receptą
Miso sriuba – tradicinis japonų patiekalas, tinkantis sveikai mitybai. Japonijoje ši sriuba verdama pusryčiams ir visą dieną. Lengvai paruošiamas receptas. Sudėtis: dashi, miso, tofu.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Dashi1,5 arbatinio šaukštelio
-
Miso0,5 puodelio (baltos sojos pupelių pasta)
-
Tofu0,5 puodelio (supjaustytas kubeliais)
-
Svogūnu laiškai2 šaukštai (smulkiai pjaustyti)
-
Vanduo4 stiklinės
-
Jūros dumbliai1 valgomasis šaukštas (sausų jūros dumblių, skirtų miso sriubai)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Sudėkite dashi granules ir maišykite iki vientisos masės.
-
2. Įjunkite viryklę ant vidutinės ugnies ir į sriubą sudėkite tofu.
-
Reklama
-
3. Į džiovintus jūros dumblius įpilkite šiek tiek vandens ir palaukite, kol jie išmirks. Išspauskite vandens perteklių ir sudėkite jūros dumblius į sriubos puodą. Virkite ant mažos ugnies 2 minutes.
-
4. Supilkite miso pastą į dubenį. Įpilkite pusę kaušo dashi sultinio. Sultinį išmaišykite su makaronais iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Išjunkite ugnį, į sultinį įpilkite miso pastos ir gerai išmaišykite. Prieš patiekdami papuoškite patiekalą susmulkintais svogūnų laiškaiss. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama