Migdolų pyragas su slyvomis
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Skani, švelni migdolų tešla ir kvapni slyva, su lengvu rūgštumu – tobulas derinys. Esu tikras, kad jums tai patiks! Burnoje tirpstanti migdolų tešla ir daug aromatingų slyvų yra puikus derinys. Šį pyragą lengva paruošti, greita ir neįprasta. Migdolų miltai padaro tešlą purią, o slyvos suteikia rūgštumo. Cinamonas suteikia pyragui neįtikėtiną skonį. Tortą galima patiekti atvėsinta su puodeliu aromatingos kavos ar arbatos arba šiltą su kaušeliu ledų. Jei neturite migdolų miltų, galite pasigaminti namuose. Migdolus pirmiausia reikia pamirkyti karštame vandenyje, tada nusausinti, nulupti riešutus. Branduoliai be žievelės turi būti išdžiovinti, o paskui susmulkinti maišytuve. Vietoj cukraus galite naudoti saldiklį ar kitą patinkantį saldiklį, taip pyragas išeis sveikesnis ir nekenks sveikatai bei figūrai. Į tešlą galite įberti smulkintų riešutų, jie gatavam pyragui suteiks dar sodresnį skonį.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus100~150 gramų
-
Maltas cinamonas1 arbatinis šaukštelis
-
Grietinė100 gramų (15
-
Jogurtas2 šaukštai (nesaldintas)
-
Augalinis aliejus3~4 šaukštai (3 arbatinis šaukštelis
-
Lydytas sviestas1 šaukštas
-
Ryžių miltai100 gramų
-
Migdolų miltai70 gramų
-
Kepimo milteliai10 gramų
-
Slyvos200 gramų
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Sureguliuokite cukraus kiekį pagal savo skonį.
-
Reklama
-
3. Į kiaušinius supilkite jogurtą ir supilkite grietinę, išmaišykite.
-
4. Supilkite augalinį aliejų, įpilkite minkšto ghi. Jį galima pakeisti lydytu sviestu.
-
Reklama
-
5. Suberkite abiejų rūšių miltus, cinamoną ir kepimo miltelius. Vietoj ryžių miltų galite dėti kvietinių ar kitų jums labiau patinkančių miltų.
-
6. Maišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
7. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi, supilkite tešlą.
-
8. Slyvas nuplaukite ir nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką. Padėkite slyvų puseles nupjauta puse į viršų. Pyragą dėkite kepti į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 min.
-
Reklama
-
9. Išimkite iškepusį pyragą, patikrinkite pasirengimą mediniu iešmeliu. Jis turėtų išeiti iš pyrago visiškai sausas. Patiekite su tuo, kas jums patinka. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama