Migdolų pyragas su slyvomis

Migdolų pyragas su slyvomis

5 (1 įvertinimai)

5-7 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Skani, švelni migdolų tešla ir kvapni slyva, su lengvu rūgštumu – tobulas derinys. Esu tikras, kad jums tai patiks! Burnoje tirpstanti migdolų tešla ir daug aromatingų slyvų yra puikus derinys. Šį pyragą lengva paruošti, greita ir neįprasta. Migdolų miltai padaro tešlą purią, o slyvos suteikia rūgštumo. Cinamonas suteikia pyragui neįtikėtiną skonį. Tortą galima patiekti atvėsinta su puodeliu aromatingos kavos ar arbatos arba šiltą su kaušeliu ledų. Jei neturite migdolų miltų, galite pasigaminti namuose. Migdolus pirmiausia reikia pamirkyti karštame vandenyje, tada nusausinti, nulupti riešutus. Branduoliai be žievelės turi būti išdžiovinti, o paskui susmulkinti maišytuve. Vietoj cukraus galite naudoti saldiklį ar kitą patinkantį saldiklį, taip pyragas išeis sveikesnis ir nekenks sveikatai bei figūrai. Į tešlą galite įberti smulkintų riešutų, jie gatavam pyragui suteiks dar sodresnį skonį.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Cukrus
    100~150 gramų
  • Maltas cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė
    100 gramų (15
  • Jogurtas
    2 šaukštai (nesaldintas)
  • Augalinis aliejus
    3~4 šaukštai (3 arbatinis šaukštelis
  • Lydytas sviestas
    1 šaukštas
  • Ryžių miltai
    100 gramų
  • Migdolų miltai
    70 gramų
  • Kepimo milteliai
    10 gramų
  • Slyvos
    200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Kiaušinius išplakti su cukrumi. Sureguliuokite cukraus kiekį pagal savo skonį.
    2. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Sureguliuokite cukraus kiekį pagal savo skonį.
  • Reklama
  • Į kiaušinius supilkite jogurtą ir supilkite grietinę, išmaišykite.
    3. Į kiaušinius supilkite jogurtą ir supilkite grietinę, išmaišykite.
  • Supilkite augalinį aliejų, įpilkite minkšto ghi. Jį galima pakeisti lydytu sviestu.
    4. Supilkite augalinį aliejų, įpilkite minkšto ghi. Jį galima pakeisti lydytu sviestu.
  • Reklama
  • Suberkite abiejų rūšių miltus, cinamoną ir kepimo miltelius. Vietoj ryžių miltų galite dėti kvietinių ar kitų jums labiau patinkančių miltų.
    5. Suberkite abiejų rūšių miltus, cinamoną ir kepimo miltelius. Vietoj ryžių miltų galite dėti kvietinių ar kitų jums labiau patinkančių miltų.
  • Maišykite iki vientisos masės.
    6. Maišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi, supilkite tešlą.
    7. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi, supilkite tešlą.
  • Slyvas nuplaukite ir nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką. Padėkite slyvų puseles nupjauta puse į viršų. Pyragą dėkite kep...
    8. Slyvas nuplaukite ir nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką. Padėkite slyvų puseles nupjauta puse į viršų. Pyragą dėkite kepti į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę 40-45 min.
  • Reklama
  • Išimkite iškepusį pyragą, patikrinkite pasirengimą mediniu iešmeliu. Jis turėtų išeiti iš pyrago visiškai sausas. Patiekite su tuo, kas j...
    9. Išimkite iškepusį pyragą, patikrinkite pasirengimą mediniu iešmeliu. Jis turėtų išeiti iš pyrago visiškai sausas. Patiekite su tuo, kas jums patinka. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai