Mieliniai suktinukai su obuoliais ir cinamonu
4 (4 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Sodrios, purios bandelės, užpildytos obuoliais ir cinamonu, savo nuostabiu aromatu suvilios smaližius į virtuvę. Šios bandelės kitą dieną išlieka skanios ir šviežios. Mėgstu rudojo cukraus ir cinamono derinį, todėl į įdarą įdėjau rudojo cukraus, o į tešlą – baltojo cukraus. Jei norite, galite naudoti baltąjį cukrų. Obuoliai, kuriuos naudojau, buvo saldžiarūgščiai ir gana sultingi.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai450 gramų
-
Cukrus80 gramų
-
Rudas cukrus60 gramų
-
Pienas200 mililitrų
-
Mielės20 gramų (šviežios)
-
Kiaušinis2 vnt
-
Sviestas120 gramų (80 gramų tešlai, 40 gramų tepimui)
-
Maltas cinamonas2 arbatiniai šaukšteliai
-
Obuoliai3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite obuolius. Pienas turi būti šiltas, todėl šiek tiek pakaitinkite puode (turėtų būti apie 35-37 laipsnių).
-
2. Paruoškite tešlą. Šviežias mieles pirštais įtrinkite į dubenį, įdėkite 1-2 šaukštus.
-
Reklama
-
3. Viską užpilti šiltu pienu ir gerai išmaišyti šluotele, kol mielės ištirps.
-
4. Įpilkite 4-5 šaukštus miltų, viską išplakti iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Dubenį su tešla uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 30 minučių pakilti.
-
6. Po 30 minučių tešla pastebimai padidėjo ir įgavo porėtą struktūrą.
-
Reklama
-
7. Į atskirą dubenį supilkite ištirpintą ir šiek tiek atvėsusį sviestą (80 gramų), suberkite likusį baltąjį cukrų ir kiaušinius.
-
8. Viską gerai išmaišyti.
-
Reklama
-
9. Šį mišinį supilkite į tešlą ir viską išmaišykite.
-
10. Tada dalimis išsijokite miltus ir minkykite iš pradžių šaukštu, o paskui rankomis. Patys kontroliuokite miltų kiekį, galų gale gausite minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
-
Reklama
-
11. Tešlą suapvalinti į dubenį, dubenį uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje kilti apie 1 val.
-
12. Po valandos tešlos tūris padidės kelis kartus.
-
13. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite tešlą į stačiakampę formą. Paviršių patepkite minkštu sviestu (40 gramų).
-
Reklama
-
14. Ant viršaus tolygiai pabarstykite maltą cinamoną ir rudąjį cukrų.
-
15. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Obuolių skilteles lygiu sluoksniu paskleiskite ant cinamono ir cukraus.
-
16. Užpildytą tešlą susukite į vyniotinį ir supjaustykite vienodais gabalėliais.
-
17. Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi ir padėkite bandeles dideliu atstumu viena nuo kitos. Kiekvieno gabalėlio paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu. Bandeles kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
-
18. Paruoštas bandeles patiekite iš karto.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama