Mieliniai suktinukai su obuoliais ir cinamonu

Mieliniai suktinukai su obuoliais ir cinamonu

4 (4 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Sodrios, purios bandelės, užpildytos obuoliais ir cinamonu, savo nuostabiu aromatu suvilios smaližius į virtuvę. Šios bandelės kitą dieną išlieka skanios ir šviežios. Mėgstu rudojo cukraus ir cinamono derinį, todėl į įdarą įdėjau rudojo cukraus, o į tešlą – baltojo cukraus. Jei norite, galite naudoti baltąjį cukrų. Obuoliai, kuriuos naudojau, buvo saldžiarūgščiai ir gana sultingi.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    450 gramų
  • Cukrus
    80 gramų
  • Rudas cukrus
    60 gramų
  • Pienas
    200 mililitrų
  • Mielės
    20 gramų (šviežios)
  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Sviestas
    120 gramų (80 gramų tešlai, 40 gramų tepimui)
  • Maltas cinamonas
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Obuoliai
    3 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite obuolius. Pienas turi būti šiltas, todėl šiek tiek pakaitinkite puode (turėtų būti apie 35-37 l...
    1. Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite obuolius. Pienas turi būti šiltas, todėl šiek tiek pakaitinkite puode (turėtų būti apie 35-37 laipsnių).
  • Paruoškite tešlą. Šviežias mieles pirštais įtrinkite į dubenį, įdėkite 1-2 šaukštus.
    2. Paruoškite tešlą. Šviežias mieles pirštais įtrinkite į dubenį, įdėkite 1-2 šaukštus.
  • Reklama
  • Viską užpilti šiltu pienu ir gerai išmaišyti šluotele, kol mielės ištirps.
    3. Viską užpilti šiltu pienu ir gerai išmaišyti šluotele, kol mielės ištirps.
  • Įpilkite 4-5 šaukštus miltų, viską išplakti iki vientisos masės.
    4. Įpilkite 4-5 šaukštus miltų, viską išplakti iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Dubenį su tešla uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 30 minučių pakilti.
    5. Dubenį su tešla uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 30 minučių pakilti.
  • Po 30 minučių tešla pastebimai padidėjo ir įgavo porėtą struktūrą.
    6. Po 30 minučių tešla pastebimai padidėjo ir įgavo porėtą struktūrą.
  • Reklama
  • Į atskirą dubenį supilkite ištirpintą ir šiek tiek atvėsusį sviestą (80 gramų), suberkite likusį baltąjį cukrų ir kiaušinius.
    7. Į atskirą dubenį supilkite ištirpintą ir šiek tiek atvėsusį sviestą (80 gramų), suberkite likusį baltąjį cukrų ir kiaušinius.
  • Viską gerai išmaišyti.
    8. Viską gerai išmaišyti.
  • Reklama
  • Šį mišinį supilkite į tešlą ir viską išmaišykite.
    9. Šį mišinį supilkite į tešlą ir viską išmaišykite.
  • Tada dalimis išsijokite miltus ir minkykite iš pradžių šaukštu, o paskui rankomis. Patys kontroliuokite miltų kiekį, galų gale gausite mi...
    10. Tada dalimis išsijokite miltus ir minkykite iš pradžių šaukštu, o paskui rankomis. Patys kontroliuokite miltų kiekį, galų gale gausite minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
  • Reklama
  • Tešlą suapvalinti į dubenį, dubenį uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje kilti apie 1 val.
    11. Tešlą suapvalinti į dubenį, dubenį uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje kilti apie 1 val.
  • Po valandos tešlos tūris padidės kelis kartus.
    12. Po valandos tešlos tūris padidės kelis kartus.
  • Darbo paviršių pabarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite tešlą į stačiakampę formą. Paviršių patepkite minkštu sviestu (40 gramų).
    13. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite tešlą į stačiakampę formą. Paviršių patepkite minkštu sviestu (40 gramų).
  • Reklama
  • Ant viršaus tolygiai pabarstykite maltą cinamoną ir rudąjį cukrų.
    14. Ant viršaus tolygiai pabarstykite maltą cinamoną ir rudąjį cukrų.
  • Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Obuolių skilteles lygiu sluoksniu paskleiskite ant cinamono ir cukraus.
    15. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Obuolių skilteles lygiu sluoksniu paskleiskite ant cinamono ir cukraus.
  • Užpildytą tešlą susukite į vyniotinį ir supjaustykite vienodais gabalėliais.
    16. Užpildytą tešlą susukite į vyniotinį ir supjaustykite vienodais gabalėliais.
  • Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi ir padėkite bandeles dideliu atstumu viena nuo kitos. Kiekvieno gabalėlio paviršių aptepkite pl...
    17. Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi ir padėkite bandeles dideliu atstumu viena nuo kitos. Kiekvieno gabalėlio paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu. Bandeles kepkite iki 180 laipsnių jau įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
  • Paruoštas bandeles patiekite iš karto.
    18. Paruoštas bandeles patiekite iš karto.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai