Mielinės spurgos

Mielinės spurgos

4.6 (3 įvertinimai)

10 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Nuo vaikystės skanios naminės spurgos. Siūlome receptą, kaip pasigaminti spurgas su mielėmis. Purios, pabarstytos cukraus pudra – jos nepalieka abejingų. Patiekalas visiškai nedietinis, bet kartais galima sau leisti tokį silpnumą. Klasikinės spurgos su skylute ir cukraus pudra. Jas būtinai reikia valgyti karštas, tiesiai iš gruzdintuvės ar keptuvės, bet jei jau atvėsę, galite nesunkiai pašildyti mikrobangų krosnelėje ir bus lyg ką tik iškepę.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    900 gramų
  • Sausos mielės
    11 gramų
  • Sviestas
    100 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Vanduo
    100 mililitrų
  • Aliejus
    500 mililitrų
  • Pienas
    500 mililitrų
  • Cukrus
    3 šaukštai
  • Kiaušiniai
    2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Įkaitinkite vandenį ir jame kildinkite mieles.
    2. Įkaitinkite vandenį ir jame kildinkite mieles.
  • Reklama
  • Įmušame kiaušinius, ištirpiname sviestą ir supilame jį, įberiame druskos, vanilino, supilame šiltą pieną ir viską išplakame blenderiu arb...
    3. Įmušame kiaušinius, ištirpiname sviestą ir supilame jį, įberiame druskos, vanilino, supilame šiltą pieną ir viską išplakame blenderiu arba šluotele.
  • Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
    4. Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
  • Reklama
  • Paruoštą tešlą palikite pusantros valandos pailsėti.
    5. Paruoštą tešlą palikite pusantros valandos pailsėti.
  • Tešlą iškočiokite maždaug vieno centimetro storio, išpjaukite vienodus apskritimus (galite naudoti stiklinę ar formą), viduryje išpjaukit...
    6. Tešlą iškočiokite maždaug vieno centimetro storio, išpjaukite vienodus apskritimus (galite naudoti stiklinę ar formą), viduryje išpjaukite duobutę.
  • Reklama
  • Taip tešlą palikite, kol jos tūris padidės dvigubai.
    7. Taip tešlą palikite, kol jos tūris padidės dvigubai.
  • Po to pradedame jas kepti. Sudėkite spurgas į karštą aliejų ir kepkite po dvi minutes iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    8. Po to pradedame jas kepti. Sudėkite spurgas į karštą aliejų ir kepkite po dvi minutes iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Paruoštas spurgas dėkite ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
    9. Paruoštas spurgas dėkite ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai