Mielinės spurgos
4.6 (3 įvertinimai)
10 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Nuo vaikystės skanios naminės spurgos. Siūlome receptą, kaip pasigaminti spurgas su mielėmis. Purios, pabarstytos cukraus pudra – jos nepalieka abejingų. Patiekalas visiškai nedietinis, bet kartais galima sau leisti tokį silpnumą. Klasikinės spurgos su skylute ir cukraus pudra. Jas būtinai reikia valgyti karštas, tiesiai iš gruzdintuvės ar keptuvės, bet jei jau atvėsę, galite nesunkiai pašildyti mikrobangų krosnelėje ir bus lyg ką tik iškepę.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai900 gramų
-
Sausos mielės11 gramų
-
Sviestas100 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Vanduo100 mililitrų
-
Aliejus500 mililitrų
-
Pienas500 mililitrų
-
Cukrus3 šaukštai
-
Kiaušiniai2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Įkaitinkite vandenį ir jame kildinkite mieles.
-
Reklama
-
3. Įmušame kiaušinius, ištirpiname sviestą ir supilame jį, įberiame druskos, vanilino, supilame šiltą pieną ir viską išplakame blenderiu arba šluotele.
-
4. Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
-
Reklama
-
5. Paruoštą tešlą palikite pusantros valandos pailsėti.
-
6. Tešlą iškočiokite maždaug vieno centimetro storio, išpjaukite vienodus apskritimus (galite naudoti stiklinę ar formą), viduryje išpjaukite duobutę.
-
Reklama
-
7. Taip tešlą palikite, kol jos tūris padidės dvigubai.
-
8. Po to pradedame jas kepti. Sudėkite spurgas į karštą aliejų ir kepkite po dvi minutes iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
9. Paruoštas spurgas dėkite ant servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama