Mėsos kukuliai su kiaušiniais
5 (3 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šis sotus antrasis patiekalas puikiai tiks savaitgalio pietums. Atkreipkite dėmesį į receptą! Mėsos kukuliams tinka mišraus tipo malta mėsa. Svarbu, kad faršas nebūtų skystas, o iš jo formuoti kukuliai gerai išlaikytų formą. Net ir norimos konsistencijos maltą mėsą reikia gerai išminkyti ir sumušti į dubenį. Dėl šios manipuliacijos sūrio pyragaičiai gausis sultingi ir skanūs. Atsižvelkite į niuansus ir patiekalas jus nudžiugins savo skoniu ir išvaizda.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa sumaišyta700 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Duona3 riekelės (sudžiuvusi, maži gabalėliai)
-
Kiaušiniai3~4 vnt
-
Sūris100 gramų (kietos veislės)
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniai mėsaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Duoną sutrupinkite ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Palikite 10-15 minučių, kad suminkštėtų.
-
Reklama
-
3. Įdėkite faršą į dubenį. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į dubenį. Iš duonos išspauskite skysčio perteklių ir susmulkinkite trintuvu arba per smulkią tarka. Pridėti į dubenį. Pasūdykite ir įberkite prieskonių pagal skonį.
-
4. Faršą gerai išmaišykite. Sumuškite jį į dubenį, kad jis taptų vientisesnis ir klampesnis.
-
Reklama
-
5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Faršą padalinkite į 9 dalis. Susukite į rutuliukus, dėkite ant kepimo skardos.
-
6. Kiaušinius išplakti su žiupsneliu druskos.
-
Reklama
-
7. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
-
8. Iš paruoštų mėsos rutuliukų suformuokite lizdelius. Į duobutę paskleiskite tarkuotą sūrį.
-
Reklama
-
9. Viršų užpilkite išplaktais kiaušiniais. Mėsos sūrio pyragus pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.
-
10. Pasibaigus laikui, mėsos kukulius su kiaušiniu išimkite iš orkaitės ir nedelsdami patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama