Mėsos kukuliai padaže
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Norėdami paįvairinti kiekvienos dienos meniu, noriu pasiūlyti įdomų ir labai paprastą receptą. Švelnūs, sultingi kukuliai puikiai tiks prie bet kokio garnyro. Ir jie nuostabūs su padažu. Šis variantas, kaip gaminti kukulius padaže, yra ne tik paprastas, bet ir neįtikėtinai sėkmingas. Mėsos ir kreminio grybų padažo derinys visada yra puiki idėja. Patiekalas puikiai tiks pietums ar vakarienei visai šeimai. Be to, visada galite eksperimentuoti su padažu, įdėdami, pavyzdžiui, įdomių prieskonių. Tikrai rekomenduoju perskaityti receptą.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jautiena350 gramų
-
Kiauliena350 gramų
-
Džiūvėsėliai1 taurė
-
Pienas3/4 stiklinė
-
Kiaušinis1 vnt
-
Svogūnas2 vnt (1 maltai mėsai, 1 padažui)
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Aliejus2~4 šaukštai
-
Pievagrybiai150~200 gramų
-
Sviestas3 arbatiniai šaukšteliai
-
Miltai4 arbatiniai šaukšteliai
-
Baltas sausas vynas2 arbatiniai šaukšteliai
-
Grietinėlė50 mililitrų
-
Grietinė2 arbatiniai šaukšteliai
-
Švieži žalumynai2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir sumalkite. Su pienu užpilkite džiūvėsėlius ar kelias duonos riekeles. Susmulkinkite svogūną. Sumaišykite visus ingredientus giliame dubenyje.
-
2. Maltą mėsą pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Drėgnomis rankomis suformuokite kukulius.
-
4. Puode įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Sudėkite kukulius nedidelėmis porcijomis ir kepkite ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
5. Atsargiai išimkite kukulius, į puodą įpilkite daugiau augalinio aliejaus ir pakepinkite susmulkintą svogūną. Tada sudėkite pjaustytus grybus. Kepkite ant vidutinės ugnies maišydami iki auksinės rudos spalvos.
-
6. Sudėkite sviestą ir miltus.
-
Reklama
-
7. Išmaišykite ir po minutės supilkite vandenį arba sultinį. Įpilkite šiek tiek sauso baltojo vyno.
-
8. Troškinkite 5 minutes, po to supilkite grietinėlę ir grietinę.
-
Reklama
-
9. Į padažą įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Sudėkite kotletus ir troškinkite dar 5-10 minučių, kad jie tinkamai iškeptų. Pabaigoje, jei norite, pridėkite žalumynų ir prieskonių. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama