Mėsa su grybais ir pomidorais
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Vienas paprasčiausių ir skaniausių mėsos patiekalų pietums ar vakarienei. Visi ingredientai dera tarpusavyje skoniu. Galite naudoti konservuotus arba šviežius pievagrybius. Sultinga mėsa po grybų, pomidorų ir sūrio sluoksniu nepaliks abejingų. Proporcijas galima šiek tiek pakeisti pagal jūsų skonį. Galite netgi naudoti kitos rūšies mėsą. Vietoj kiaulienos galite kepti, pavyzdžiui, vištieną arba veršieną.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena450 gramų
-
Svogūnas1 vnt
-
Pomidorai2 vnt
-
Kietasis sūris200 gramų
-
Konservuoti pievagrybiai200 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus20 gramų
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Prieš pradėdami gaminti, paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir lengvai suplakite virtuviniu plaktuku.
-
Reklama
-
3. Kepimui paimkite tinkamą formą. Sutepkite dugną ir šonus augaliniu aliejumi. Sudėkite mėsą į formą. Pabarstykite druska ir prieskoniais.
-
4. Svogūną nulupkite, nuplaukite šaltu vandeniu ir susmulkinkite.
-
Reklama
-
5. Konservuotus grybus supjaustykite griežinėliais.
-
6. Ant mėsos keptuvėje sudėkite svogūną, o ant viršaus – supjaustytus grybus.
-
Reklama
-
7. Tada supjaustykite pomidorus.
-
8. Pomidorus paskleiskite lygiu sluoksniu.
-
Reklama
-
9. Viską gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite formą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–60 minučių.
-
10. Paruoštas patiekalas paruduos. Išimkite formą iš orkaitės ir leiskite jai šiek tiek atvėsti.
-
Reklama
-
11. Tada sudėkite mėsą į lėkštes ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama