Mėsa su grybais ir pomidorais

Mėsa su grybais ir pomidorais

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Vienas paprasčiausių ir skaniausių mėsos patiekalų pietums ar vakarienei. Visi ingredientai dera tarpusavyje skoniu. Galite naudoti konservuotus arba šviežius pievagrybius. Sultinga mėsa po grybų, pomidorų ir sūrio sluoksniu nepaliks abejingų. Proporcijas galima šiek tiek pakeisti pagal jūsų skonį. Galite netgi naudoti kitos rūšies mėsą. Vietoj kiaulienos galite kepti, pavyzdžiui, vištieną arba veršieną.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    450 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Pomidorai
    2 vnt
  • Kietasis sūris
    200 gramų
  • Konservuoti pievagrybiai
    200 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    20 gramų
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Prieš pradėdami gaminti, paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Prieš pradėdami gaminti, paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Mėsą supjaustykite gabalėliais ir lengvai suplakite virtuviniu plaktuku.
    2. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir lengvai suplakite virtuviniu plaktuku.
  • Reklama
  • Kepimui paimkite tinkamą formą. Sutepkite dugną ir šonus augaliniu aliejumi. Sudėkite mėsą į formą. Pabarstykite druska ir prieskoniais.
    3. Kepimui paimkite tinkamą formą. Sutepkite dugną ir šonus augaliniu aliejumi. Sudėkite mėsą į formą. Pabarstykite druska ir prieskoniais.
  • Svogūną nulupkite, nuplaukite šaltu vandeniu ir susmulkinkite.
    4. Svogūną nulupkite, nuplaukite šaltu vandeniu ir susmulkinkite.
  • Reklama
  • Konservuotus grybus supjaustykite griežinėliais.
    5. Konservuotus grybus supjaustykite griežinėliais.
  • Ant mėsos keptuvėje sudėkite svogūną, o ant viršaus – supjaustytus grybus.
    6. Ant mėsos keptuvėje sudėkite svogūną, o ant viršaus – supjaustytus grybus.
  • Reklama
  • Tada supjaustykite pomidorus.
    7. Tada supjaustykite pomidorus.
  • Pomidorus paskleiskite lygiu sluoksniu.
    8. Pomidorus paskleiskite lygiu sluoksniu.
  • Reklama
  • Viską gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite formą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–60 minučių.
    9. Viską gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite formą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–60 minučių.
  • Paruoštas patiekalas paruduos. Išimkite formą iš orkaitės ir leiskite jai šiek tiek atvėsti.
    10. Paruoštas patiekalas paruduos. Išimkite formą iš orkaitės ir leiskite jai šiek tiek atvėsti.
  • Reklama
  • Tada sudėkite mėsą į lėkštes ir patiekite.
    11. Tada sudėkite mėsą į lėkštes ir patiekite.
  • Skanaus!
    12. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai