Mėsa kepta akordeono stiliumi
5 (3 įvertinimai)
4 Porcijos
6 val.
Apie receptą
Mėsa, kepta orkaitėje, – tai visada labai skanu. Spalvingas, sotus ir originalus mėsos patiekalas šventiniam stalui! Visiems seniai pažįstama mėsos „Armonikėlė“ – naujai: joje nėra nei pomidorų, nei sūrio. Tai ypatinga armonikėlė – ji visiškai mėsinė! Prie gaminimo proceso mes priėjome kūrybiškai. Patiekalas papuoš bet kokį šventinį stalą. Labai skanu, kvapnu, sultinga, puošnu, šventiška. Tokį mėsos patiekalą paruošti labai paprasta, o svečiai bus sužavėti. Kaip paruošti mėsą, aš jums papasakosiu.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sūdyti lašiniai200 gramų
-
Adžika1 šaukštas
-
Kečupas1 šaukštas
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Prieskoniai1 žiupsnelis
-
Druskapagal skonį
-
Kiauliena1 kilogramas (nugarinė arba sprandinė)
-
Vištienos krūtinėlė2 vienetai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. -
2. Mėsą gerai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Padarykite gilius skersinius įpjovimus, neperpjaudami iki galo maždaug 1 cm, kad mėsos gabaliukai būtų 1–1,5 cm storio. -
Reklama
-
3. Sumaišykite adžiką, kečupą ir augalinį aliejų. Mėsą pasūdykite pagal skonį. Kulinariniu teptuku tolygiai paskirstykite adžikinį padažą ant viso gabalo. Mėsą sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis 4–6 valandoms. -
4. Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonomis riekelėmis. -
Reklama
-
5. Vištienos krūtinėlę uždenkite maistine plėvele ir lengvai pamuškite. -
6. Pasūdykite ir pabarstykite Provanso žolelėmis iš abiejų pusių. -
Reklama
-
7. Plonai supjaustykite sūdytus lašinius be odelės. -
8. Surinkite „Armonikėlę“. Į kiekvieną įpjovimą įdėkite lašinių riekelę, krūtinėlę, vėl lašinių. -
Reklama
-
9. Tokia turėtų išeiti armonikėlė. -
10. Kulinariniu siūlu arba virvele suriškite mėsą, kad ji išlaikytų formą. -
Reklama
-
11. Vyniokite į kelis sluoksnius folijos. Ir dėkite į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių 50–60 minučių. Stebėkite pagal savo orkaitę. -
12. Atverkite foliją ir kepkite iki auksinės plutelės dar 15–20 minučių. -
13. Galite įjungti konvekcijos režimą. Mėsa greičiau apskrus. -
Reklama
-
14. Kvapni ir sultinga mėsa paruošta!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















