Mėsa kepta akordeono stiliumi

Mėsa kepta akordeono stiliumi

5 (3 įvertinimai)

4 Porcijos
6 val.

Apie receptą

Mėsa, kepta orkaitėje, – tai visada labai skanu. Spalvingas, sotus ir originalus mėsos patiekalas šventiniam stalui! Visiems seniai pažįstama mėsos „Armonikėlė“ – naujai: joje nėra nei pomidorų, nei sūrio. Tai ypatinga armonikėlė – ji visiškai mėsinė! Prie gaminimo proceso mes priėjome kūrybiškai. Patiekalas papuoš bet kokį šventinį stalą. Labai skanu, kvapnu, sultinga, puošnu, šventiška. Tokį mėsos patiekalą paruošti labai paprasta, o svečiai bus sužavėti. Kaip paruošti mėsą, aš jums papasakosiu.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sūdyti lašiniai
    200 gramų
  • Adžika
    1 šaukštas
  • Kečupas
    1 šaukštas
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Prieskoniai
    1 žiupsnelis
  • Druska
    pagal skonį
  • Kiauliena
    1 kilogramas (nugarinė arba sprandinė)
  • Vištienos krūtinėlė
    2 vienetai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Mėsą gerai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Padarykite gilius skersinius įpjovimus, neperpjaudami iki galo maždaug 1 cm,...
    2. Mėsą gerai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Padarykite gilius skersinius įpjovimus, neperpjaudami iki galo maždaug 1 cm, kad mėsos gabaliukai būtų 1–1,5 cm storio.
  • Reklama
  • Sumaišykite adžiką, kečupą ir augalinį aliejų. Mėsą pasūdykite pagal skonį. Kulinariniu teptuku tolygiai paskirstykite adžikinį padažą an...
    3. Sumaišykite adžiką, kečupą ir augalinį aliejų. Mėsą pasūdykite pagal skonį. Kulinariniu teptuku tolygiai paskirstykite adžikinį padažą ant viso gabalo. Mėsą sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis 4–6 valandoms.
  • Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonomis riekelėmis.
    4. Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonomis riekelėmis.
  • Reklama
  • Vištienos krūtinėlę uždenkite maistine plėvele ir lengvai pamuškite.
    5. Vištienos krūtinėlę uždenkite maistine plėvele ir lengvai pamuškite.
  • Pasūdykite ir pabarstykite Provanso žolelėmis iš abiejų pusių.
    6. Pasūdykite ir pabarstykite Provanso žolelėmis iš abiejų pusių.
  • Reklama
  • Plonai supjaustykite sūdytus lašinius be odelės.
    7. Plonai supjaustykite sūdytus lašinius be odelės.
  • Surinkite „Armonikėlę“. Į kiekvieną įpjovimą įdėkite lašinių riekelę, krūtinėlę, vėl lašinių.
    8. Surinkite „Armonikėlę“. Į kiekvieną įpjovimą įdėkite lašinių riekelę, krūtinėlę, vėl lašinių.
  • Reklama
  • Tokia turėtų išeiti armonikėlė.
    9. Tokia turėtų išeiti armonikėlė.
  • Kulinariniu siūlu arba virvele suriškite mėsą, kad ji išlaikytų formą.
    10. Kulinariniu siūlu arba virvele suriškite mėsą, kad ji išlaikytų formą.
  • Reklama
  • Vyniokite į kelis sluoksnius folijos. Ir dėkite į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių 50–60 minučių. Stebėkite pagal savo orkaitę.
    11. Vyniokite į kelis sluoksnius folijos. Ir dėkite į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių 50–60 minučių. Stebėkite pagal savo orkaitę.
  • Atverkite foliją ir kepkite iki auksinės plutelės dar 15–20 minučių.
    12. Atverkite foliją ir kepkite iki auksinės plutelės dar 15–20 minučių.
  • Galite įjungti konvekcijos režimą. Mėsa greičiau apskrus.
    13. Galite įjungti konvekcijos režimą. Mėsa greičiau apskrus.
  • Reklama
  • Kvapni ir sultinga mėsa paruošta!
    14. Kvapni ir sultinga mėsa paruošta!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai