Menkė su citrina orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Visiems, kurie mėgsta žuvį, šis receptas patiks dėl jo paprastumo ir greičio. Pusvalandis ir skanūs pietūs ar vakarienė jau ant jūsų stalo. Išbandyk receptą! Menkę su citrina galima patiekti su absoliučiai bet kokiu garnyru arba tiesiog su šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis. Jei norite švelnesnio skonio ir rūgštumo, citriną pakeiskite laimu. Galite naudoti absoliučiai bet kokius žalumynus, bet labiausiai tinka krapai, rozmarinai ar čiobreliai.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Menkė500 gramų (filė)
-
Citrina1/2 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Krapaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Menkės filė nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite gabalėliais. Žuvį pasūdykite, pabarstykite pipirais ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo indą.
-
Reklama
-
3. Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su likusiu aliejumi. Menkės filė visiškai aptepkite česnakiniu aliejumi, likusią dalį supilkite į formą.
-
4. Citriną supjaustykite griežinėliais ir paskleiskite ant žuvies, pabarstykite pipirų.
-
Reklama
-
5. Ant viršaus uždėkite krapų šakeles.
-
6. Indą su žuvimi pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, kol žuvis bus paruošta. Po kurio laiko išimkite formą su menke ir citrina iš orkaitės ir patiekite iš karto.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama