Mėlynės su cukrumi žiemai
5 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Maksimalus vitaminų kiekis, minimalios pastangos. Šiuo receptu noriu su jumis pasidalinti. Uogos išlaiko savo naudingas savybes, nekeičia skonio, spalvos, o mėlynes tereikės pabarstyti cukrumi. Pasinaudokite šia idėja! Šis preparatas puikiai tinka kepiniams, kompotams ir kisieliams. Šiomis uogomis galite papuošti desertus. Geriausia vartoti smulkų cukrų, jis greičiau ištirpsta ir virsta sirupu, kurį galima užpilti ant blynų, sūrio pyragų ir dėti į kokteilius. Preparatas puikiai laikomas šaldytuve.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėlynės500 gramų
-
Cukrus600 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Išrūšiuokite mėlynes, nuplaukite jas ir nusausinkite ant rankšluosčio. Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu, virkite geležinius dangčius 5 minutes ant vidutinės ugnies.
-
2. Į paruoštus stiklainius sudėkite keletą mėlynių.
-
Reklama
-
3. Uogas pabarstykite plonu cukraus sluoksniu.
-
4. Į stiklainius pakaitomis sluoksniais dėkite mėlynių ir cukraus. Paskutinis sluoksnis turėtų būti cukrus, ir jį reikia pilti iki pat viršaus.
-
Reklama
-
5. Uždenkite stiklainius dangteliais ir palikite kambario temperatūroje vienai dienai. Uogos išskirs sultis ir šiek tiek nusės.
-
6. Vėl pripildykite stiklainius iki pat viršaus cukrumi, uždarykite ir laikykite šaldytuve.
-
Reklama
-
7. Gero pasiruošimo!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama