Medaus Chack chack
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Norėčiau jums pasiūlyti saldų desertą – totorių ir baškirų nacionalinį patiekalą - medaus čak čaką. Jei dar niekada neragavot, tikrai sužavės – jis be galo skanus! Medaus čak čakas – tradicinis Rytų skanėstas, vertinamas dėl traškios tekstūros ir sodraus karamelinio–medaus skonio. Švelnūs, aliejuje apskrudinti tešlos gabalėliai gausiai apvelkami tirštu, kvapniu medaus sirupu ir virsta auksine, lipnia, nepaprastai apetitiška skanėstų piramide. Šis patiekalas gaminamas paprastai ir tampa nuostabiu vaišių akcentu prie arbatos!
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Augalinis aliejus350 mililitrų
-
Miltai300 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Medus300 gramų
-
Cukrus80 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. -
2. Į didelį dubenį persijokite miltus. -
Reklama
-
3. Įmuškite į juos kiaušinius. -
4. Užminkykite tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Jei reikia, įpilkite šlakelį vandens. -
Reklama
-
5. Tešlą iškočiokite ant darbastalio į ploną lakštą ir supjaustykite plona juostele (kaip makaronams). -
6. Tą juostelę dar supjaustykite 5–6 cm ilgio gabalėliais. -
Reklama
-
7. Puode storu dugnu ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir porcijomis dėkite tešlos makaronus. -
8. Kepkite iki auksinės spalvos, tuomet samčiu išimkite iš aliejaus. Pirmiausia dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. -
Reklama
-
9. Visus apkepintus tešlos gabalėlius sudėkite į didelį dubenį ir atvėsinkite. -
10. Patogiame puode sumaišykite medų ir cukrų. -
Reklama
-
11. Ant silpnos ugnies kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps, vis pamaišydami mentele. Sirupas paruoštas. -
12. Patogią formą išklokite maistine plėvele ir pirmiausia sudėkite saują apkepintų tešlos gabalėlių, užpilkite porą šaukštų sirupo, viską išmaišykite. Tuomet vėl dėkite saują tešlos gabalėlių ir užpilkite sirupo. -
13. Taip elkitės su visais tešlos gabalėliais ir sirupu. Užpildytą formą dėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms. -
Reklama
-
14. Paruoštą čak čaką išimkite iš formos, nuimkite maistinę plėvelę, perkelkite ant plokščios lėkštės ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















