Medaus Chack chack

Medaus Chack chack

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Norėčiau jums pasiūlyti saldų desertą – totorių ir baškirų nacionalinį patiekalą - medaus čak čaką. Jei dar niekada neragavot, tikrai sužavės – jis be galo skanus! Medaus čak čakas – tradicinis Rytų skanėstas, vertinamas dėl traškios tekstūros ir sodraus karamelinio–medaus skonio. Švelnūs, aliejuje apskrudinti tešlos gabalėliai gausiai apvelkami tirštu, kvapniu medaus sirupu ir virsta auksine, lipnia, nepaprastai apetitiška skanėstų piramide. Šis patiekalas gaminamas paprastai ir tampa nuostabiu vaišių akcentu prie arbatos!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Augalinis aliejus
    350 mililitrų
  • Miltai
    300 gramų
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Medus
    300 gramų
  • Cukrus
    80 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Į didelį dubenį persijokite miltus.
    2. Į didelį dubenį persijokite miltus.
  • Reklama
  • Įmuškite į juos kiaušinius.
    3. Įmuškite į juos kiaušinius.
  • Užminkykite tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Jei reikia, įpilkite šlakelį vandens.
    4. Užminkykite tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Jei reikia, įpilkite šlakelį vandens.
  • Reklama
  • Tešlą iškočiokite ant darbastalio į ploną lakštą ir supjaustykite plona juostele (kaip makaronams).
    5. Tešlą iškočiokite ant darbastalio į ploną lakštą ir supjaustykite plona juostele (kaip makaronams).
  • Tą juostelę dar supjaustykite 5–6 cm ilgio gabalėliais.
    6. Tą juostelę dar supjaustykite 5–6 cm ilgio gabalėliais.
  • Reklama
  • Puode storu dugnu ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir porcijomis dėkite tešlos makaronus.
    7. Puode storu dugnu ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir porcijomis dėkite tešlos makaronus.
  • Kepkite iki auksinės spalvos, tuomet samčiu išimkite iš aliejaus. Pirmiausia dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
    8. Kepkite iki auksinės spalvos, tuomet samčiu išimkite iš aliejaus. Pirmiausia dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  • Reklama
  • Visus apkepintus tešlos gabalėlius sudėkite į didelį dubenį ir atvėsinkite.
    9. Visus apkepintus tešlos gabalėlius sudėkite į didelį dubenį ir atvėsinkite.
  • Patogiame puode sumaišykite medų ir cukrų.
    10. Patogiame puode sumaišykite medų ir cukrų.
  • Reklama
  • Ant silpnos ugnies kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps, vis pamaišydami mentele. Sirupas paruoštas.
    11. Ant silpnos ugnies kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps, vis pamaišydami mentele. Sirupas paruoštas.
  • Patogią formą išklokite maistine plėvele ir pirmiausia sudėkite saują apkepintų tešlos gabalėlių, užpilkite porą šaukštų sirupo, viską iš...
    12. Patogią formą išklokite maistine plėvele ir pirmiausia sudėkite saują apkepintų tešlos gabalėlių, užpilkite porą šaukštų sirupo, viską išmaišykite. Tuomet vėl dėkite saują tešlos gabalėlių ir užpilkite sirupo.
  • Taip elkitės su visais tešlos gabalėliais ir sirupu. Užpildytą formą dėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms.
    13. Taip elkitės su visais tešlos gabalėliais ir sirupu. Užpildytą formą dėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms.
  • Reklama
  • Paruoštą čak čaką išimkite iš formos, nuimkite maistinę plėvelę, perkelkite ant plokščios lėkštės ir patiekite.
    14. Paruoštą čak čaką išimkite iš formos, nuimkite maistinę plėvelę, perkelkite ant plokščios lėkštės ir patiekite.
  • Skanaus!
    15. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai