Marinuoti baravykai

Marinuoti baravykai

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Baravykas vadinamas grybų karaliumi, nes iš jo galima pagaminti bet kokį patiekalą. Jis puikiai tinka sriubai, kepti, padažams, su mėsa, bet ypač marinuotas. Receptas paprastas ir jį gali pasigaminti bet kuris. Jei jums pasisekė prisirinkti baravykų, būtinai juos išsaugokite žiemai. Baravykus reikėtų išvirti iš karto prieš marinavimą, nes jie gana greitai sukirmija. Marinuoti geriausiai tinka maži, kieti grybai, bet net ir didesnius tereikia nupjauti kotelius ir supjaustyti kepurėles gabalėliais. Jie puikiai tinka kaip šventinis užkandis arba tiesiog pietums su karštomis bulvėmis. Juos taip pat galima naudoti salotose arba kaip pyragų įdarą.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baravykai
    2.5 kilogramo
  • Vanduo
    1 litras
  • Stalo actas
    8 šaukštai (9%)
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Druska
    1 šaukštas
  • Lauro lapas
    1 vnt
  • Kvapieji pipirai
    4 vnt
  • Gvazdikų pumpuras
    3 vnt
  • Česnakas
    3 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Grybus perrūšiuokite, nukirpkite per ilgus kotelius, pašalinkite sukirmijusius ir nuvalykite v...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Grybus perrūšiuokite, nukirpkite per ilgus kotelius, pašalinkite sukirmijusius ir nuvalykite visas šiukšles. Kruopščiai nuplaukite, kad pašalintumėte nešvarumus ir smėlį.
  • Mažus baravykus palikite sveikus, didesnių grybų kepurėles nupjaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Stiebus geriausia na...
    2. Mažus baravykus palikite sveikus, didesnių grybų kepurėles nupjaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Stiebus geriausia naudoti kituose patiekaluose. Grybus sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Įberkite druskos, kad vanduo būtų gerai pasūdytas. Uždėkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių, nusausinkite kiaurasamtyje, perplaukite šaltu vandeniu ir leiskite visiškai nuvarvėti.
  • Reklama
  • Kol grybai varva, paruoškite sūrymą. Į puodą suberkite druską, cukrų, pipirus, lauro lapą ir česnaką. Užpilkite vandeniu. Užvirinkite ir ...
    3. Kol grybai varva, paruoškite sūrymą. Į puodą suberkite druską, cukrų, pipirus, lauro lapą ir česnaką. Užpilkite vandeniu. Užvirinkite ir virkite 2 minutes.
  • Sudėkite paruoštus baravykus ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių po užvirimo.
    4. Sudėkite paruoštus baravykus ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių po užvirimo.
  • Reklama
  • Supilkite actą ir virkite dar 5 minutes.
    5. Supilkite actą ir virkite dar 5 minutes.
  • Kol kepa grybai, paruoškite stiklainius ir dangtelius. Kruopščiai nuplaukite stiklainius ir dangtelius kepimo soda ir nuskalaukite. Steri...
    6. Kol kepa grybai, paruoškite stiklainius ir dangtelius. Kruopščiai nuplaukite stiklainius ir dangtelius kepimo soda ir nuskalaukite. Sterilizuokite stiklainius pasirinktu būdu ir virkite dangtelius 5 minutes. Sudėkite grybus į stiklainius iki pečių kartu su sūrymu; sūrymas turi būti aukščiau grybų. Sandariai uždarykite stiklainius dangteliais ir apverskite juos. Apvyniokite stora antklode ir leiskite jiems visiškai atvėsti, tada laikykite vėsioje vietoje.
  • Reklama
  • Marinuoti baravykai bus paruošti per tris dienas. Skanaus!
    7. Marinuoti baravykai bus paruošti per tris dienas. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai