Marinuoti baklažanai su paprikomis
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Marinuoti baklažanai su paprikomis – labai skanus užkandis, papuošiantis ir šventinį, ir kasdieninį stalą. Atkreipkite dėmesį į receptą! Puikus paruošimas – marinuoti baklažanai su paprikomis gali tapti vienais mėgstamiausių. Baklažanai puikaus skonio su paprikomis, saldžiarūgštis marinatas suteiks užkandžiui ryškesnių natų. Baklažanus galima patiekti su įvairiais garnyrais, dribsniais, mėsa ar paukštiena.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baklažanai3 vnt
-
Paprika2 vnt
-
Petražolės1 saujelė
-
Česnakai3 skiltelės
-
Augalinis aliejus70 mililitrų
-
Vanduo500 mililitrų
-
Druska0.5 šaukšto
-
Cukrus0.5 šaukštai
-
Actas1 šaukštas (9%)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus ir 0,7 litro stiklainį.
-
2. Nuplaukite ir nusausinkite baklažanus. Baklažanus supjaustykite griežinėliais.
-
Reklama
-
3. Saldžiąsias paprikas nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite. Papriką supjaustykite stambiais griežinėliais arba juostelėmis.
-
4. Nuplaukite petražoles ir smulkiai supjaustykite. Nulupkite ir nuplaukite česnaką, sutraiškykite per spaudą.
-
Reklama
-
5. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Kepkite baklažanus ir paprikas 7-10 minučių nuolat maišydami.
-
6. Sterilizuokite stiklainį ir užpildykite jį daržovėmis. Taip pat suberkite česnaką ir žoleles, sluoksniuodami daržoves.
-
Reklama
-
7. Atskirai paruoškite marinatą iš vandens, druskos ir cukraus, pavirkite porą minučių, užpilkite actu. Supilkite marinatą į stiklainį. Sterilizuokite 15 minučių.
-
8. Užsukite, apverskite dangteliais žemyn, užklokite antklode kol atvės ir perkelkite į rūsį.
-
Reklama
-
9. Labai skanu!
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama