Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais

Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais

5 (3 įvertinimai)

2

Porcijos

19 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Jei namuose užauginti česnakai pradeda džiūti arba gesti ir jums reikia išsaugoti derlių, marinuokite. Lengvai pagaminamas, skanus, o pipirai suteikia aštraus skonio. Jei norite marinuoti česnaką iš parduotuvės, nenustebkite, kad po kurio laiko jis taps žalsvas. Tai visiškai neturės įtakos skoniui. Jei pageidaujama, į česnaką galima pridėti kitų prieskonių, paprikos gabalėlių, žolelių.

Receptai pagal ingridientus: # Daržovės
  • Reikalingi ingredientai:

  • Česnakai
    300 gramų
  • Aitrioji paprika
    1 vnt
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Actas 6%
    4 arbatiniai šaukšteliai
  • Juodieji pipirai
    10 vnt (žirniai)
  • Vanduo
    200 mililitrų
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas
  • Kaip pagaminti
  • Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais
    2. Nulupkite česnaką , nuplaukite skilteles. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Suberkite česnaką ir pavirkite minutę. Sultinį nupilkite, česnaką nuplaukite šaltu vandeniu, leiskite visiškai nuvarvėti.
  • Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais
    3. Stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje su soda ir išskalaukite. Stiklainius sterilizuokite bet kokiu jums patogiu būdu. Virkite geležinius dangčius 5 minutes ant vidutinės ugnies.
  • Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais
    4. Į karštus stiklainius suberkite česnaką su smulkinta aitriąja paprika.
  • Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais
    5. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite lauro lapus ir juoduosius pipirus.
  • Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais
    6. Supilkite cukrų į puodą.
  • Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais
    7. Įberkite druskos, užvirkite ir virkite 5 minutes.
  • Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais
    8. Įpilkite acto, užvirinkite ir užpilkite ant česnako. Pildami skystį palikite 2 centimetrus nuo viršaus.
  • Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais
    9. Česnako viršų apšlakstykite augaliniu aliejumi.
  • Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais
    10. Susukite česnaką, apverskite aukštyn kojomis ir apvyniokite, kol visiškai atvės.
  • Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais
    11. Skanaus.
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai