Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais
5 (3 įvertinimai)
2 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Jei namuose užauginti česnakai pradeda džiūti arba gesti ir jums reikia išsaugoti derlių, marinuokite. Lengvai pagaminamas, skanus, o pipirai suteikia aštraus skonio. Jei norite marinuoti česnaką iš parduotuvės, nenustebkite, kad po kurio laiko jis taps žalsvas. Tai visiškai neturės įtakos skoniui. Jei pageidaujama, į česnaką galima pridėti kitų prieskonių, paprikos gabalėlių, žolelių.
Paskirtis: Marinavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Česnakai300 gramų
-
Aitrioji paprika1 vnt
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Actas 6%4 arbatiniai šaukšteliai
-
Juodieji pipirai10 vnt (žirniai)
-
Vanduo200 mililitrų
-
Lauro lapas2 vnt
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Cukrus1 valgomasis šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Nulupkite česnaką , nuplaukite skilteles. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Suberkite česnaką ir pavirkite minutę. Sultinį nupilkite, česnaką nuplaukite šaltu vandeniu, leiskite visiškai nuvarvėti.
-
Reklama
-
3. Stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje su soda ir išskalaukite. Stiklainius sterilizuokite bet kokiu jums patogiu būdu. Virkite geležinius dangčius 5 minutes ant vidutinės ugnies.
-
4. Į karštus stiklainius suberkite česnaką su smulkinta aitriąja paprika.
-
Reklama
-
5. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite lauro lapus ir juoduosius pipirus.
-
6. Supilkite cukrų į puodą.
-
Reklama
-
7. Įberkite druskos, užvirkite ir virkite 5 minutes.
-
8. Įpilkite acto, užvirinkite ir užpilkite ant česnako. Pildami skystį palikite 2 centimetrus nuo viršaus.
-
Reklama
-
9. Česnako viršų apšlakstykite augaliniu aliejumi.
-
10. Susukite česnaką, apverskite aukštyn kojomis ir apvyniokite, kol visiškai atvės.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama