Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais

Marinuotas česnakas su aitriaisiais pipirais

5 (3 įvertinimai)

2 Porcijos
19 val.

Apie receptą

Jei namuose užauginti česnakai pradeda džiūti arba gesti ir jums reikia išsaugoti derlių, marinuokite. Lengvai pagaminamas, skanus, o pipirai suteikia aštraus skonio. Jei norite marinuoti česnaką iš parduotuvės, nenustebkite, kad po kurio laiko jis taps žalsvas. Tai visiškai neturės įtakos skoniui. Jei pageidaujama, į česnaką galima pridėti kitų prieskonių, paprikos gabalėlių, žolelių.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Česnakai
    300 gramų
  • Aitrioji paprika
    1 vnt
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Actas 6%
    4 arbatiniai šaukšteliai
  • Juodieji pipirai
    10 vnt (žirniai)
  • Vanduo
    200 mililitrų
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Nulupkite česnaką , nuplaukite skilteles. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Suberkite česnaką ir pavirkite minutę. Sultinį nupilk...
    2. Nulupkite česnaką , nuplaukite skilteles. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Suberkite česnaką ir pavirkite minutę. Sultinį nupilkite, česnaką nuplaukite šaltu vandeniu, leiskite visiškai nuvarvėti.
  • Reklama
  • Stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje su soda ir išskalaukite. Stiklainius sterilizuokite bet kokiu jums patogiu būdu. Virkite ...
    3. Stiklainius gerai išplaukite karštame vandenyje su soda ir išskalaukite. Stiklainius sterilizuokite bet kokiu jums patogiu būdu. Virkite geležinius dangčius 5 minutes ant vidutinės ugnies.
  • Į karštus stiklainius suberkite česnaką su smulkinta aitriąja paprika.
    4. Į karštus stiklainius suberkite česnaką su smulkinta aitriąja paprika.
  • Reklama
  • Į puodą supilkite vandenį, sudėkite lauro lapus ir juoduosius pipirus.
    5. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite lauro lapus ir juoduosius pipirus.
  • Supilkite cukrų į puodą.
    6. Supilkite cukrų į puodą.
  • Reklama
  • Įberkite druskos, užvirkite ir virkite 5 minutes.
    7. Įberkite druskos, užvirkite ir virkite 5 minutes.
  • Įpilkite acto, užvirinkite ir užpilkite ant česnako. Pildami skystį palikite 2 centimetrus nuo viršaus.
    8. Įpilkite acto, užvirinkite ir užpilkite ant česnako. Pildami skystį palikite 2 centimetrus nuo viršaus.
  • Reklama
  • Česnako viršų apšlakstykite augaliniu aliejumi.
    9. Česnako viršų apšlakstykite augaliniu aliejumi.
  • Susukite česnaką, apverskite aukštyn kojomis ir apvyniokite, kol visiškai atvės.
    10. Susukite česnaką, apverskite aukštyn kojomis ir apvyniokite, kol visiškai atvės.
  • Reklama
  • Skanaus.
    11. Skanaus.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai