Marinatas vištienai su jogurtu
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val. 20 min.
Apie receptą
Dėl marinato vištiena yra švelnesnė ir su rausvai traškia plutele. Anksčiau naudojau majonezą, bet radau šį variantą. Vištieną galima marinuoti visą arba gabalėliais. Į marinatą dedu bet kokių prieskonių pagal skonį, pavyzdžiui, šafrano, baziliko, raudonėlio ir kt. Būtent jų dėka vištiena įgauna savo skonį. Geriau vištieną palikti marinate per naktį, bet jei laiko labai mažai, tai galima ir porai valandų.
Paskirtis: Marinavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena1 kilogramas
-
Graikiškas jogurtas1 stiklinė
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Raudonėlio1/2 šaukštai
-
Česnakai2 skiltelės
-
Petražolės1/2 sija
-
Citrina1 vnt
-
Druska ir malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Į dubenį supilkite jogurtą, įpilkite alyvuogių aliejaus, malto česnako, raudonėlio, druskos ir juodųjų pipirų.
-
2. Citriną nuplaunu verdančiu vandeniu. Tada sutarkuoju žievelę ir supilu į marinatą.
-
Reklama
-
3. Petražoles ir susmulkinkite peiliu, suberkite į dubenį.
-
4. Marinatą gerai išmaišykite, dabar jis paruoštas naudoti.
-
Reklama
-
5. Vištieną išardykite (arba naudokite jau paruoštus gabalėlius), mėsą sudėkite į marinatą, išmaišykite, palikite 1 val.
-
6. Vištieną kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama