Manų košės užkepėlė su kefyru
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Nors dauguma šeimininkių į apkepą deda varškės, man asmeniškai labiau patinka kepti iš manų kruopų su kefyru. Patikėkite, šis apkepas tiesiog skanus, kaip vaikystėje. Šiandien siūlau prisiminti vaikystę ir namuose su kefyru išsikepti skanų manų košės apkepą. Tiesą pasakius, pati košė (manų kruopos) niekada nemėgau, bet kai mama iš jos gamino apkepą, mano laimei nebuvo ribų. Tikrai yra nepaprastai skanu, todėl ir dabar visada valgau su dideliu malonumu. O jei ir jūs nuspręsite pasigaminti tokį skanėstą, galiu pasidalinti su jumis savo paprastu apkepo receptu.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Manų kruopos1 stiklinė (250 ml)
-
Kefyras400 mililitrų
-
Kiaušinis2 vnt
-
Cukrus150~200 gramų
-
Sviestas100 gramų (+ šiek tiek formelei patepti)
-
Miltai3 šaukštai
-
Razinos50~70 gramai (gali būti nepridėta)
-
Citrina1 vnt (reikia tik žievelės)
-
Soda1 arbatinis šaukštelis (neužgesinta)
-
Druska1 žiupsnelis
-
DžiūvėsėliaiSkonis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia manų kruopas užpilkite kefyru ir palikite mirkti apie valandą.
-
2. Kol manų kruopos brinksta, į puodą dedame sviestą ir ištirpiname.
-
Reklama
-
3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite į juos cukrų ir viską išplakite.
-
4. Kai praeis valanda ir mūsų manų kruopos išbrinks, supilame su cukrumi išplaktus kiaušinius, taip pat ištirpintą sviestą (atvėsusį). Į likusius ingredientus suberkite miltus, sodą, druską ir suberkite vienos citrinos žievelę, viską gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Į gautą tešlą sudėkite razinas, ją reikia iš anksto nuplauti ir pamirkyti vandenyje.
-
6. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
-
Reklama
-
7. Toliau belieka paruoštą tešlą supilti į formą ir pašauti į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai tik apkepas bus auksinės rudos spalvos, keliose vietose pradurkite jį dantų krapštuku, jei jis liks sausas, tada mūsų apkepas yra paruoštas.
-
8. Gero apetito visiems!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama