Manų košės užkepėlė su kefyru

Manų košės užkepėlė su kefyru

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Nors dauguma šeimininkių į apkepą deda varškės, man asmeniškai labiau patinka kepti iš manų kruopų su kefyru. Patikėkite, šis apkepas tiesiog skanus, kaip vaikystėje. Šiandien siūlau prisiminti vaikystę ir namuose su kefyru išsikepti skanų manų košės apkepą. Tiesą pasakius, pati košė (manų kruopos) niekada nemėgau, bet kai mama iš jos gamino apkepą, mano laimei nebuvo ribų. Tikrai yra nepaprastai skanu, todėl ir dabar visada valgau su dideliu malonumu. O jei ir jūs nuspręsite pasigaminti tokį skanėstą, galiu pasidalinti su jumis savo paprastu apkepo receptu.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Manų kruopos
    1 stiklinė (250 ml)
  • Kefyras
    400 mililitrų
  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Cukrus
    150~200 gramų
  • Sviestas
    100 gramų (+ šiek tiek formelei patepti)
  • Miltai
    3 šaukštai
  • Razinos
    50~70 gramai (gali būti nepridėta)
  • Citrina
    1 vnt (reikia tik žievelės)
  • Soda
    1 arbatinis šaukštelis (neužgesinta)
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Džiūvėsėliai
    Skonis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia manų kruopas užpilkite kefyru ir palikite mirkti apie valandą.
    1. Pirmiausia manų kruopas užpilkite kefyru ir palikite mirkti apie valandą.
  • Kol manų kruopos brinksta, į puodą dedame sviestą ir ištirpiname.
    2. Kol manų kruopos brinksta, į puodą dedame sviestą ir ištirpiname.
  • Reklama
  • Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite į juos cukrų ir viską išplakite.
    3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite į juos cukrų ir viską išplakite.
  • Kai praeis valanda ir mūsų manų kruopos išbrinks, supilame su cukrumi išplaktus kiaušinius, taip pat ištirpintą sviestą (atvėsusį). Į lik...
    4. Kai praeis valanda ir mūsų manų kruopos išbrinks, supilame su cukrumi išplaktus kiaušinius, taip pat ištirpintą sviestą (atvėsusį). Į likusius ingredientus suberkite miltus, sodą, druską ir suberkite vienos citrinos žievelę, viską gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Į gautą tešlą sudėkite razinas, ją reikia iš anksto nuplauti ir pamirkyti vandenyje.
    5. Į gautą tešlą sudėkite razinas, ją reikia iš anksto nuplauti ir pamirkyti vandenyje.
  • Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
    6. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
  • Reklama
  • Toliau belieka paruoštą tešlą supilti į formą ir pašauti į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai tik apkepas bus auksinės rudos spa...
    7. Toliau belieka paruoštą tešlą supilti į formą ir pašauti į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai tik apkepas bus auksinės rudos spalvos, keliose vietose pradurkite jį dantų krapštuku, jei jis liks sausas, tada mūsų apkepas yra paruoštas.
  • Gero apetito visiems!
    8. Gero apetito visiems!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai