Rabarbarų ir braškių uogienė

Rabarbarų ir braškių uogienė

3.3 (13 įvertinimai)

5 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Uogienė – didžiulis laukas eksperimentams, nes ją galima gaminti iš įvairių vaisių, daržovių ir uogų, taip pat maišyti tarpusavyje ir taip gauti įdomių ir labai neįprastų derinių. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta neįprastus derinius ir nebijo eksperimentuoti. Man šis rabarbarų ir braškių uogienės gaminimo receptas yra vienas mėgstamiausių, nes nelabai mėgstu saldžių uogienių, bet ši su rūgštele man tiesiog tobula. Valgyti galima ir taip su arbata ar kava, galima užtepti ant bandelės gabalėlio arba apskritai su šia uogiene išsikepti skanų pyragą, visada yra naudos.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Citrina
    1 vnt
  • Braškės
    1 kilogramas
  • Cukrus
    1.2 kilogramo
  • Rabarbarų stiebai
    1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia, žinoma, rabarbarus nulupame ir gerai nuplauname, tada supjaustome mažais gabalėliais.
    1. Pirmiausia, žinoma, rabarbarus nulupame ir gerai nuplauname, tada supjaustome mažais gabalėliais.
  • Susmulkintus rabarbarus apibarstykite cukrumi ir palikite 2-3 valandoms, kad išsiskirtų sultys.
    2. Susmulkintus rabarbarus apibarstykite cukrumi ir palikite 2-3 valandoms, kad išsiskirtų sultys.
  • Reklama
  • Tada rabarbarus kartu su sultimis supilame į puodą ir dedame ant ugnies. Mišinį užvirinkite, nugriebkite putas ir virkite rabarbarus 10 m...
    3. Tada rabarbarus kartu su sultimis supilame į puodą ir dedame ant ugnies. Mišinį užvirinkite, nugriebkite putas ir virkite rabarbarus 10 minučių ant silpnos ugnies.
  • Kol verda rabarbarai, braškes nuplauname, nulupame ir supjaustome gabalėliais.
    4. Kol verda rabarbarai, braškes nuplauname, nulupame ir supjaustome gabalėliais.
  • Reklama
  • Po 10 minučių dedame į puodą, viską išmaišome ir dar 20 minučių verdame uogienę. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos, į puodą supi...
    5. Po 10 minučių dedame į puodą, viską išmaišome ir dar 20 minučių verdame uogienę. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos, į puodą supilkite vienos citrinos sultis ir vėl viską išmaišykite.
  • Karštą uogienę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite. Uogienė yra labai aromatinga ir neįtikėtinai skani, aš tikiu, kad jums...
    6. Karštą uogienę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite. Uogienė yra labai aromatinga ir neįtikėtinai skani, aš tikiu, kad jums patiks. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.3/5 (13 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai