Tirolio maltos mėsos suktinukai
4 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Siūlau pagaminti skanų patiekalą, kuris papuoš net šventinį stalą. O suktinukai ruošiami paprastai, iš paprastų ingredientų. Atkreipkite dėmesį į receptą! Maltos mėsos suktinukus galite patiekti su bet kokiu garnyru, daržovių salotomis ar tiesiog žalumynais. Maltą mėsą galima naudoti savo nuožiūra.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa300 gramų
-
Svogūnai1 vnt (vidutinio dydžio)
-
Česnakai1 skiltelė
-
Kiaušinis1 vnt
-
Aliejus2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Džiūvėsėliai1 šaukštas
-
Džiovinti žalumynai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Šoninė150 gramų (juostelės)
-
Grybai100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi. Grybus supjaustykite griežinėliais ir suberkite į keptuvę su svogūnais. Viską pakepinkite ant vidutinės ugnies 5 minutes maišydami, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
-
Reklama
-
3. Faršą suberkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius ir džiovintas žoleles, išmaišykite.
-
4. Faršą pasūdykite, pipiruokite, suberkite pakepintus grybus ir susmulkintą česnaką. Viską gerai išmaišyti ir išplakti faršą iki tankios masės.
-
Reklama
-
5. Maltą mėsą padalinkite į gabalus ir suformuokite didelio graikinio riešuto dydžio rutuliukus.
-
6. Kiekvieną rutuliuką apvyniokite šoninės juostele.
-
Reklama
-
7. Sutepkite formą augaliniu aliejumi ir nedideliu atstumu išdėliokite ritinius.
-
8. Formą su suktinukais dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 min. Po kurio laiko išimkite formą su suktinukais ir iš karto patiekite.
-
Reklama
-
9. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama