Maltos mėsos su bulvėmis apkepas
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Geriausias ingredientų derinys: bulvės ir malta mėsa. Pasigaminkime gardų ir paprastą patiekalą pietums ar vakarienei. Šis patiekalas patiks visiems – tiek suaugusiems, tiek vaikams. Išbandykite patys! Šiam receptui rinkitės bet kokią maltą mėsą; krapus galite lengvai pakeisti bet kokiomis šviežiomis žolelėmis. Jei norite, patiekalo skonį galite pagyvinti mėgstamais prieskoniais.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa400 gramų
-
Bulvės1 kilogramas
-
Svogūnai2 vnt
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Natūralus jogurtas300 mililitrų
-
Malti juodieji pipirai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Krapai10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Nulupkite svogūną. Nuplaukite krapus. -
2. Visą maltą mėsą sudėkite į dubenį, smulkiai sutarkuokite svogūną, įberkite druskos (1/2 arb. šaukštelio) ir maltų juodųjų pipirų. -
Reklama
-
3. Sumaišykite šiuos ingredientus, kol jie tolygiai pasiskirstys visoje masėje. -
4. Nulupkite bulves, nuplaukite jas ir supjaustykite plonais griežinėliais. -
Reklama
-
5. Kepimo indo dugną sutepkite augaliniu aliejumi ir sluoksniu išdėliokite pusę bulvių griežinėlių, įberkite šiek tiek druskos (1/2 arbatinio šaukštelio). -
6. Ant viršaus sluoksniu paskleiskite maltą mėsą. -
Reklama
-
7. Ir ant maltos mėsos uždėkite likusias bulvių riekeles. -
8. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite natūralų jogurtą ir suberkite smulkiai supjaustytus krapus. -
Reklama
-
9. Šiuos ingredientus energingai plakite, kol gausite vientisą masę. -
10. Šiuo mišiniu užpilkite bulves ir maltą mėsą formoje. -
Reklama
-
11. Užpildytą formą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 1–1,5 valandos. -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















