Maltos mėsos iešmeliai
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Gardūs ir gražūs maltos mėsos iešmeliai tiems, kuriems jau pabodo paprasti kotletai ar kukuliai. Jų pagaminimas užtrunka labai nedaug laiko nes jie kepami orkaitėje, tačiau juos galima kepti ir keptuvėje ar grilyje. Mėsa skani ir sultinga, o dar su mėgstamomis salotomis, norėsite pakartoti dar ir dar.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos faršas450 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Džiūvėsėliai2 šaukštai
-
Česnakas2 skiltelės
-
Druskapagal skonį
-
Malti baltieji pipiraipagal skonį
-
Paprikos milteliaipagal skonį
-
Aliejuspagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Apie 20 minučių pamirkykite medinius iešmelius, kad kepant nesviltų.
-
2. Į dubenį sudedame maltą mėsą, smulkiai pjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką, džiūvėsėlius, plaktą kiaušinį ir visus prieskonius. Viską kruopščiai išmaišome.
-
Reklama
-
3. Sudrėkinkite rankas ir ant iešmelių iš maltos mėsos suformuokite dešreles. Aptepkite aliejumi (aš dar apvoliojau džiūvėsėliuose, bet tai nebūtina). Sudėkite visus iešmelius į kepimo formą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.
-
4. Kol kepa maltos mėsos iešmeliai galime pasiruošti salotas prie jų.
-
Reklama
-
5. Supjaustome pekino kopūstą, vyšninius pomidorus supjaustome per pusę arba skiltelėmis, o agurką kubeliais. Šiek tiek įberiame druskos, įspaudžiame pusės citrinos sultis ir pašlakstome alyvuogių aliejumi. Gerai išmaišome.
-
6. Skanaus.Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama