Makaronai su vištiena keptuvėje
5 (3 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Atkreipiu jūsų dėmesį į greito patiekalo vakarienei ar pietums receptą. Vienoje keptuvėje kepkite vištieną ir garnyrą. Tai skanu, paprasta ir labai patogu! Patiekalui galite naudoti bet kurią vištienos dalį. Naudojau šlaunis, sparnelius ir vištos kojeles. Renkantis makaronus, pirmenybę teikite platiems, idealiai tinkantiems lagmanui. Sultingas, kvapnus patiekalas, kuris tikrai patiks jūsų artimiesiems!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena800 gramų (šlaunys, sparneliai, kojos)
-
Makaronai150 gramų (platūs, skirti lagmanui)
-
Morkos1 vnt (vidutinio dydžio)
-
Svogūnai1 vnt (vidutinio dydžio)
-
Salierų lapkočiai1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį (arba prieskoniai vištienai)
-
Augalinis aliejus50 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Svogūną supjaustykite ketvirčiais, salierą – vidutiniais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite paruoštas daržoves. Maišydami kepkite, kol apskrus.
-
Reklama
-
3. Morkas sutarkuokite, sudėkite į keptuvę su svogūnais ir salierais. Viską kartu pakepinkite 3-4 minutes ant stiprios ugnies. Nepamirškite išmaišyti.
-
4. Nuplaukite vištieną, nusausinkite. Jei vištienos dalys didelės, tada padalinkite į 2-3 dalis. Kai morkos paruduos, į keptuvę dedame vištieną.
-
Reklama
-
5. Kepkite vištieną ir daržoves ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Nepamirškite išmaišyti.
-
6. Kai vištiena bus paruošta, suberkite sausus makaronus. Tolygiai paskirstykite ant keptuvės, tarp vištienos gabalėlių.
-
Reklama
-
7. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų makaronus. Nustatykite ugnį šiek tiek žemiau vidutinės. Uždenkite dangčiu, neleiskite stipriai šnypšti. Verdame, kol išvirs makaronai.
-
8. Kai makaronai bus paruošti, išjunkite ugnį ir nedelsdami patiekite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama