Majoneziniai sausainiai be sviesto

Majoneziniai sausainiai be sviesto

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
50 min.

Apie receptą

Yra daug majonezinių sausainių receptų. Jų sudėtis yra maždaug tokia pati, tačiau keičiant gaminius kiekvieną kartą galite įgauti naują kepinio skonį. Dalinuosi receptu be aliejaus. Tešla naudojant majonezą yra riebi, minkšta. Negalima jos plakti su dideliu kiekiu miltų ar ilgai minkyti. Taip pat verta paminėti, kad po paruošimo tešla turi būti naudojama nedelsiant, ji nėra saugoma. Beje, sausainius galima patiekti ir šiltus, ir šaltus. Šilti bus minkšti, o atvėsę – traškūs.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Majonezas
    250 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Cukrus
    170 gramų
  • Soda
    1/2 šaukštelio
  • Kvietiniai miltai
    400~450 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Dubenyje sumaišykite kiaušinį ir cukrų.
    2. Dubenyje sumaišykite kiaušinį ir cukrų.
  • Reklama
  • Įdėkite majonezo, sodos. Išmaišykite.
    3. Įdėkite majonezo, sodos. Išmaišykite.
  • Suberti miltus.
    4. Suberti miltus.
  • Reklama
  • Minkykite minkštą, lanksčią, nelipnią tešlą.
    5. Minkykite minkštą, lanksčią, nelipnią tešlą.
  • Padalinkite tešlą į dvi dalis. Vieną dalį iškočiokite į 0,5-0,8 cm storio sluoksnį, sausainių formele išpjaukite ruošinius.
    6. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Vieną dalį iškočiokite į 0,5-0,8 cm storio sluoksnį, sausainių formele išpjaukite ruošinius.
  • Reklama
  • Ruošinius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių. Atsižvelkite į s...
    7. Ruošinius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių. Atsižvelkite į savo orkaitės savybes!
  • Praėjus nurodytam laikui, išimkite kepimo skardą iš orkaitės. Sausainiai turi būti tolygiai parudavę.
    8. Praėjus nurodytam laikui, išimkite kepimo skardą iš orkaitės. Sausainiai turi būti tolygiai parudavę.
  • Reklama
  • Perkelkite sausainius į dubenį. Patiekite šiltus arba visiškai atvėsintus.
    9. Perkelkite sausainius į dubenį. Patiekite šiltus arba visiškai atvėsintus.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai