Majoneziniai sausainiai be sviesto
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Yra daug majonezinių sausainių receptų. Jų sudėtis yra maždaug tokia pati, tačiau keičiant gaminius kiekvieną kartą galite įgauti naują kepinio skonį. Dalinuosi receptu be aliejaus. Tešla naudojant majonezą yra riebi, minkšta. Negalima jos plakti su dideliu kiekiu miltų ar ilgai minkyti. Taip pat verta paminėti, kad po paruošimo tešla turi būti naudojama nedelsiant, ji nėra saugoma. Beje, sausainius galima patiekti ir šiltus, ir šaltus. Šilti bus minkšti, o atvėsę – traškūs.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Majonezas250 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Cukrus170 gramų
-
Soda1/2 šaukštelio
-
Kvietiniai miltai400~450 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Dubenyje sumaišykite kiaušinį ir cukrų.
-
Reklama
-
3. Įdėkite majonezo, sodos. Išmaišykite.
-
4. Suberti miltus.
-
Reklama
-
5. Minkykite minkštą, lanksčią, nelipnią tešlą.
-
6. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Vieną dalį iškočiokite į 0,5-0,8 cm storio sluoksnį, sausainių formele išpjaukite ruošinius.
-
Reklama
-
7. Ruošinius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių. Atsižvelkite į savo orkaitės savybes!
-
8. Praėjus nurodytam laikui, išimkite kepimo skardą iš orkaitės. Sausainiai turi būti tolygiai parudavę.
-
Reklama
-
9. Perkelkite sausainius į dubenį. Patiekite šiltus arba visiškai atvėsintus.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama