Lydekos ir bulvių kotletai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Skanūs žuvies kotletai iš šviežios lydekos su virtomis bulvėmis ir žolelėmis taps visaverčiu pietų ar vakarienės patiekalu. Pasiruoškite ir nedvejokite! Lydekos kotletams su bulvėmis geriausiai tiks ką tik sugautos žuvies filė. Maltą mėsą galite gaminti ne tik per mėsmalę, bet ir susmulkinti į maišytuvu ar smulkintuvu. Jei neturite namuose džiūvėsėlių, pakeiskite juos manų kruopomis.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lydeka500 gramų (filė)
-
Bulvės2 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Kiaušinis1 vnt
-
Česnakai1 skiltelė
-
Krapaipagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Džiūvėsėliai50 gramų
-
Aliejuspagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Išvalykite lydeką, nuplaukite ir išpjaustykite filė.
-
Reklama
-
3. Bulves nulupkite, išvirkite ir atvėsinkite.
-
4. Svogūnus pakepinkite 7 minutes. Į dubenį sudėkite pjaustytas bulves, susmulkintą filė, pakepintus svogūnus ir žoleles.
-
Reklama
-
5. Viską perkiškite per mėsmalę.
-
6. Česnaką nulupkite ir sutarkuokite. Sudėkite į maltą žuvies ir bulvių mišinį ir išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir sudėkite pipirus. Viską gerai išmaišyti.
-
8. Drėgnomis rankomis formuokite paplotėlius ir sudėkite juos į džiūvėsėlius.
-
Reklama
-
9. Suformuokite žuvies kotletus ir dėkite į lėkštę. Įdėkite į šaldytuvą 20 minučių.
-
10. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite kotletus ir kepkite iš vienos pusės iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
11. Apverskite kotletus, sumažinkite ugnį iki minimumo ir uždenkite dangčiu. Kepkite kotletus 10-15 minučių, kol iškeps.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama