Lydekos filė tešloje
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Paprasčiausias būdas paruošti žuvį – ją tiesiog kepti. Tačiau norint, kad žuvis būtų sultingesnė ir minkštesnė, galite ją kepti tešloje. Tam naudosime žuvies filė be kaulų. Lydeka yra skani ir sveika žuvis. Jei turite šaldytos lydekos, atšildykite kambario temperatūroje ir nupilkite vandenį. Be to, nusausinkite žuvį popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Sausa filė geriau apsivels tešla.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lydeka500 gramų (filė)
-
Kiaušinis1 vnt
-
Pienas100 mililitrų
-
Miltai5 šaukštai
-
Augalinis aliejus20 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Galite vartoti bet kokio riebumo pieną. Pasirinkite prieskonius pagal savo skonį. Galite naudoti paruoštą žuvies prieskonių rinkinį.
-
2. Tešlai supilkite pieną į dubenį ir įmuškite kiaušinį.
-
Reklama
-
3. Įmaišykite miltus, druską ir prieskonius.
-
4. Tešla bus pakankamai skysta, kad žuvis būtų padengta plonu sluoksniu. Jei tešlą darysite tirštesnę, ji bus padengta storu tešlos sluoksniu.
-
Reklama
-
5. Žuvies filė supjaustykite porcijomis.
-
6. Kiekvieną žuvies gabalėlį pamerkite tešloje.
-
Reklama
-
7. Į karštą keptuvę supilkite augalinį aliejų ir sudėkite į jį apkeptą žuvį.
-
8. Kepkite žuvį 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
9. Žuvį galite patiekti iš karto. Tačiau jei planuojate patiekti šiek tiek vėliau, sudėkite žuvį į puodą po dangčiu, kad ji per greitai neatvėstų.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama