Lydekos filė tešloje

Lydekos filė tešloje

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
20 min.

Apie receptą

Paprasčiausias būdas paruošti žuvį – ją tiesiog kepti. Tačiau norint, kad žuvis būtų sultingesnė ir minkštesnė, galite ją kepti tešloje. Tam naudosime žuvies filė be kaulų. Lydeka yra skani ir sveika žuvis. Jei turite šaldytos lydekos, atšildykite kambario temperatūroje ir nupilkite vandenį. Be to, nusausinkite žuvį popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Sausa filė geriau apsivels tešla.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lydeka
    500 gramų (filė)
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Pienas
    100 mililitrų
  • Miltai
    5 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    20 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus. Galite vartoti bet kokio riebumo pieną. Pasirinkite prieskonius pagal savo skonį. Galite naudoti paruoštą žuvies...
    1. Paruoškite ingredientus. Galite vartoti bet kokio riebumo pieną. Pasirinkite prieskonius pagal savo skonį. Galite naudoti paruoštą žuvies prieskonių rinkinį.
  • Tešlai supilkite pieną į dubenį ir įmuškite kiaušinį.
    2. Tešlai supilkite pieną į dubenį ir įmuškite kiaušinį.
  • Reklama
  • Įmaišykite miltus, druską ir prieskonius.
    3. Įmaišykite miltus, druską ir prieskonius.
  • Tešla bus pakankamai skysta, kad žuvis būtų padengta plonu sluoksniu. Jei tešlą darysite tirštesnę, ji bus padengta storu tešlos sluoksniu.
    4. Tešla bus pakankamai skysta, kad žuvis būtų padengta plonu sluoksniu. Jei tešlą darysite tirštesnę, ji bus padengta storu tešlos sluoksniu.
  • Reklama
  • Žuvies filė supjaustykite porcijomis.
    5. Žuvies filė supjaustykite porcijomis.
  • Kiekvieną žuvies gabalėlį pamerkite tešloje.
    6. Kiekvieną žuvies gabalėlį pamerkite tešloje.
  • Reklama
  • Į karštą keptuvę supilkite augalinį aliejų ir sudėkite į jį apkeptą žuvį.
    7. Į karštą keptuvę supilkite augalinį aliejų ir sudėkite į jį apkeptą žuvį.
  • Kepkite žuvį 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės rudos spalvos.
    8. Kepkite žuvį 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Žuvį galite patiekti iš karto. Tačiau jei planuojate patiekti šiek tiek vėliau, sudėkite žuvį į puodą po dangčiu, kad ji per greitai neat...
    9. Žuvį galite patiekti iš karto. Tačiau jei planuojate patiekti šiek tiek vėliau, sudėkite žuvį į puodą po dangčiu, kad ji per greitai neatvėstų.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai