Lobio su salierais

Lobio su salierais

5 (1 įvertinimai)

3-4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Lobio – nacionalinis gruzinų virtuvės patiekalas. Šiame variante, mano nuomone, idealiai dera daržovės, saliero stiebas, prieskoniai ir raudonosios pupelės. Rezultatas – skanus ir sveikas patiekalas. Šis patiekalas, gaminamas daugiausia iš raudonųjų pupelių, o kartais ir iš baltųjų ar žaliųjų pupelių. Galite gaminti tiek su mėsa, tiek vegetariškai. Kad patiekalas įgautų tikrą gruzinišką skonį, į lobį dedama suneli apynių ir džiovintų prieskonių bei žolelių. Saliero stiebas taip pat plačiai naudojamas gruzinų virtuvėje, lobio patiekalui suteikia neįtikėtiną aromatą ir malonų skonį. Galite naudoti bet kokias pupeles, net šparagines. Jei norite, vietoj petražolių naudokite kalendrą, taip pat galite pridėti šiek tiek šviežių mėtų ir baziliko. Konservuotus pomidorus, jei norite, pakeiskite šviežiais, jei šiek tiek rūgštūs, tada įberkite šiek tiek cukraus. Prieš gaminant, graikinius riešutus patartina porą minučių padžiovinti sausoje keptuvėje, taip jie atskleis savo aromatą ir skonį.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Virtos raudonosios pupelės
    2 puodeliai (stiklinės tūris
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Saliero stiebas
    2~3 vnt
  • Česnakai
    3~4 skiltelės
  • Graikiniai riešutai
    100 gramų
  • Konservuoti pomidorai
    400 gramų
  • Saldžiosios raudonosios paprikos
    2~3 vnt
  • Augalinis aliejus
    2~3 šaukštai
  • Malta paprika
    1 arbatinis šaukštelis
  • Suneli apyniai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Šviežios petražolės
    1 krūva
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Pupeles išvirkite dieną prieš arba naudokite konservuotas.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Pupeles išvirkite dieną prieš arba naudokite konservuotas.
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Salierus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, ...
    2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Salierus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir salierą ir pakepinkite porą minučių, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Išimkite paprikos sėklas, minkštimą supjaustykite plonomis trumpomis juostelėmis. Česnaką supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite juos...
    3. Išimkite paprikos sėklas, minkštimą supjaustykite plonomis trumpomis juostelėmis. Česnaką supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite juos į keptuvę ir kepkite porą minučių.
  • Į keptuvėje esančias daržoves sudėkite konservuotus pomidorus.
    4. Į keptuvėje esančias daržoves sudėkite konservuotus pomidorus.
  • Reklama
  • Suberkite prieskonius, užpilkite apie 1/2 stiklinės vandens ir troškinkite daržoves 5 minutes.
    5. Suberkite prieskonius, užpilkite apie 1/2 stiklinės vandens ir troškinkite daržoves 5 minutes.
  • Suberkite pupeles be skysčio, išmaišykite, viską troškinkite dar porą minučių.
    6. Suberkite pupeles be skysčio, išmaišykite, viską troškinkite dar porą minučių.
  • Reklama
  • Graikinius riešutus supjaustykite mažais gabalėliais, žalumynus smulkiai supjaustykite.
    7. Graikinius riešutus supjaustykite mažais gabalėliais, žalumynus smulkiai supjaustykite.
  • Pasūdykite ir pipiruokite paruoštą lobio pagal skonį, suberkite riešutus ir žoleles, išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės. Uždenkite dan...
    8. Pasūdykite ir pipiruokite paruoštą lobio pagal skonį, suberkite riešutus ir žoleles, išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės. Uždenkite dangčiu ir leiskite pastovėti 10-15 minučių.
  • Reklama
  • Skanaus!
    9. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai